Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan ikke styre det

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Jeg kan godt høre, at det fylder rigtig meget for dig lige nu, at du føler, at det med maden er ved at tage overhånd. Det er godt, du reagerer, og det er et rigtig fint sundhedstegn, at du kan mærke dig selv og den måde du får det på, når det kommer til at fylde for meget.

Selv om du har haft det fint med din vægt før, får jeg en fornemmelse af, at det med at tabe sig måske har sat gang i noget..? Måske er det startet som en slankekur for lige at tabe et par kilo? Jeg ved ikke helt, om det er sådan, jeg skal forstå det, men jeg tænker i hvert fald, at det godt kunne lyde sådan. Og nu er du både glad for vægttabet og samtidig skræmt af, at det har fået dig til at føle dårlig samvittighed over alt, hvad du overhovedet spiser. Det er heller ikke meningen, at man skal have det sådan med mad. Det lyder heller ikke som om, det var din hensigt med det.

Når du fortæller, at du er flov over at tale om det med din familie og venner, tænker jeg, at du måske har en fornemmelse af, at de ville reagere, hvis du fortalte det? Og den reaktion kan godt virke uoverskuelig, når man ikke helt selv føler, man har kontrol over det, der sker. Men jeg tænker faktisk, at det kunne være godt, hvis du fik noget hjælp til at bryde det her, før det bliver for alvorligt.

Du fortæller selv, at du er i kontakt med psykiatrien. Selvom du måske ikke tænker, at der er nogen sammenhæng, så er det ofte sådan, at hvis man er i gang med at udvikle en spiseforstyrrelse, så handler det ikke om mad. Spiseforstyrrelse kan være udløst af mange forskellige ting. For nogen kan det blive en måde at styre de svære tænker og følelser på. Du kan læse mere om spiseforstyrrelser her: http://www.lmsspiseforstyrrelser.dk/.

Måske har du hørt om LMS – Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade? De har en anonym rådgivning, hvor du kan få hjælp til at tale om de svære ting og følelser. Du kan kontakte dem på tlf: 70 10 18 18 mandag til torsdag mellem kl 16-20.

Jeg tænker, at det kunne være rigtig fint, hvis du på nogen måde kunne komme dertil, hvor du kunne tale med dine forældre om det. Jeg kan godt forstå, at det er svært. Men jeg tænker, at de vel også er med i forhold til den kontakt, du allerede har i psykiatrien? På den måde får de også meget bedre mulighed for at forstå, hvordan det er at være dig lige nu, og at det kunne være godt, hvis de støttede dig i at få hjælp.

Du er altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale mere med en rådgiver. Det er gratis og anonymt.

De kærligste kram fra BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat