Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er for tyk!!?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære NTak fordi du skriver til Børnebrevkassen. Du fortæller i dit brev, at du gerne vil tabe dig, og at du gerne vil forblive slank og at du, siden du var 7 år gammel, har haft et lavt selvværd. Jeg kan godt forstå, det er svært, for det fylder rigtig meget hos dig.Du skriver, at du synes, du har for meget fedt på kroppen, men ifølge din BMI er du undervægtig. Din krop har brug for den energi, den får gennem din mad, så hvis du ikke spiser, vil du være mere træt, uoplagt, trist og have svært ved at koncentrere dig. Jeg tænker, at du er i en alder, hvor kroppen er under en rivende forandring, og at det er normalt, at der begynder at komme former på kroppen, så der er lidt mere fedt nogle steder end andre.

Jeg ønsker for dig, at du kan begynde at holde af din krop som den er, for den er helt normal. Jeg ved godt, at det kan være svært at tro på, når der er flotte undervægtige modeller i bladene, men de har sultet deres krop så meget, at de normale former er forsvundet, og det er meget usundt. Det er også vigtigt ikke kun at kigge på tallene på vægten, men at lære at elske sig selv og sit udseende, lige meget hvilke tal der står.Derudover tænker jeg, at det er rigtig vigtigt for dig, at du bruger noget energi på at få øje på de positive ting og de ting, som gør dig glad... En god start kan være at finde dine yndlingssteder på din krop, måske kunne du hver aften, inden du falder i søvn, nævne de positive oplevelser, du har haft i løbet af dagen, for ligesom at minde dig selv om de gode ting... Det kunne måske også være en god idé at gøre nogle af de ting, som du ved gør dig glad. Hvis du f.eks. ved at du bliver glad af en tur i svømmehallen, så gør det, og måske skal du gøre det lidt oftere end du plejer – tror du, at det kan være en idé for dig?Et lavt selvværd kan godt hænge sammen med, hvordan man ser sig selv og sin vægt, og her tænker jeg, at det vil være rigtig godt at finde en sød voksen at snakke med, som kan forstå lige netop den problemstilling, du står i. På de fleste skoler er der en AKT lærer, som har en særlig uddannelse i at tale med børn, som har det svært. Hvis du spørger din klasselærer, kunne du måske få lov at have nogle samtaler med denne lærer f.eks. en gang om ugen i starten… Det vil give dig et rum, hvor det er tilladt at fortælle, hvordan man i virkeligheden har det, det er tilladt at græde, når man er ked af det, og det er tilladt at få afløb for nogle af de ting, som gør dig ked af det…Eller det kunne f.eks. være skolens sundhedsplejerske, som ved en masse om kroppens udvikling, og som man godt kan snakke med om alt muligt. Hun har som regel en fast træffetid på skolen - det kan du måske spørge på skolens kontor om..?Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder rådgivere klar til at snakke med dig, som er vant til at snakke med børn og unge om svære ting, og det kan måske være rart at fortælle om det til en voksen, man ikke kender. Kærlig hilsenBørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat