Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvorfor kan man ikke bare være født tynd?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A
Hvor er det godt, at du skriver herind og fortæller om, hvordan du har. Jeg ved, at der er rigtig mange andre piger på din alder, der har det som du, og det kan bare fylde rigtig meget i ens hoved. Når jeg læser dit brev, lyder det som om, du har en rigtig god forståelse for dig selv, dit udseende og hvordan man lever sundt, men jeg kan også høre, at du er rigtig frustreret over at føle, at du skal kæmpe så meget. 
Jeg kan godt forstå, at det er rigtig træls, at der er nogle der bare kan spise alt og ingen sport dyrke og så stadig være tynde, og så er der andre, der hele tiden skal gøre en indsats. Sådan er det mest i din alder, for når man bliver ældre, er de fleste nødt til at gøre en indsats. Du nævner det med at være sund, og jeg synes, det er en rigtig vigtig ting, du har fat i, fordi det kræver nemlig både motion og sund kost, hvis man vil være sund – man kan jo godt være tynd og have en usund krop. Derfor synes jeg også, at det er super sejt, at du har besluttet, at du vil til at leve sundere og dyrke mere motion. Måske tænker du også, at du igen kan komme til at elske at lave motion og være udenfor? Der er mange mennesker, der netop gennem sport og det at leve sundt finder en tilfredshed med deres egen krop, måske fordi de får energi, føler sig godt tilpasse og sunde?
Hvor er det rigtig ærgerligt, at din far ikke kan spille tennis mere, for det lød som om, du var rigtig glad for det? Måske er der noget andet sport eller træning, som din far og dig kunne prøve sammen, måske trænger han også lidt til at komme i gang igen med noget sport? Nogen gange er det jo sjovere, når man kan gøre tingene sammen. Måske ville din mor og far også begynde at spise sundere, hvis nu I kom i gang med lidt motion? Nogen gange kan man godt sådan blive lidt doven og glemme, hvor godt man havde det, mens man dyrkede sport, måske er det også sådan du har det med atletik nu?
Hvis du gerne vil tabe et par kilo, så man kan se, at det er muskler og ikke fedt, så er det helt rigtigt at gøre det ved hjælp af motion, træning og sund kost. Måske har I på skolen en sundhedsplejerske, som du kunne tale med om det? Der er rigtig mange gode råd og muligheder i form af træning og sund kost, måske kunne I endda købe en sund kogebog, og du kunne hjælpe dine forældre med at lave sunde retter et par gange om ugen? Sund mad behøver ikke at være dyrt. Du er også meget velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116111, der sidder en masse søde rådgivere, som kan give dig gode råd, både til hvem du kan snakke med og også mere konkret til motionsformer og sund kost.
Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat