Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har taget på.:(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 12 år.

Tak for dit brev herind til BørneBrevkassen. Det er godt, du skriver herind med, hvordan du har det. Det lyder bestemt ikke rart, når du fortæller om, hvordan du har det. Jeg tænker på, at du lige nu har en alder, hvor der sker rigtig meget med den måde, din krop er på. Måske har din krop også ændret form, fordi du er ved at få flere former, det kan være rigtigt svært at vænne sig til sådan en ændring af kroppen.

Som om det ikke var nok, at ens krop ændrer sig, sker der også tit mange ting med humøret og den måde, du måske takler ting på. Er det noget, du allerede har lagt mærke til?

Nogen gange skal der meget til for at slå en ud af kurs, andre gange bliver man bare let ked af det. Måske er det noget du kender? Mange børn/ unge oplever i den periode at føle sig helt fremmede i deres egne kroppe og overfor de følelser, de har.

Jeg tænker på, om det kunne være en mulighed for dig at tale med dine forældre om, hvordan du har det? Når du i dit brev fortæller om, at du har taget på, tænker jeg om I derhjemme har ændret på nogle madvaner? Sådanne vaner er svære selv at håndtere, så måske kunne dine forældre hjælpe dig i forhold til, hvad der er godt for dig at spise. Jeg spekulerer på, om du har oplevet noget indenfor den sidste tid, der kunne påvirke, hvordan du har det?

Det kunne måske også være en mulighed for dig at tale med din skoles sundhedsplejerske, om at du har taget på. Tit er sådan nogle rigtig gode at tale med, og kan hjælpe med at finde ud af, hvad der er grund til din vægtøgning.

Der er nogen gange, hvis man går og tænker meget over nogle problemer, at man kan komme til at spise lidt ekstra. Hvis det er noget, du har oplevet, var muligheden for dig også at tale med dine forældre - eller andre voksne- om det.

Måske kunne du selv lave en liste over de ting, der gør det hele træls for dig. Ud fra den liste kunne du så vælge en ting, du ville ændre på. Det kan være et startskud og mulighed for at få vendt en negativ udvikling til en positiv. Det du måske ville vælge at ændre på behøver ikke være noget vildt, men nogen gange kan små ting være nok.

Kunne du cykle eller gå i skole, hvis du plejer at tage bussen. Det, tror jeg, vil give dig mere overskud og energi, selv om det måske føltes hårdt i startetn. Var det en ide med en maddag derhjemme, måske sammen med din mor. Tit kan man, imens man laver god og sund mad få nogle rigtig gode snakke om, hvordan man har det.

Jeg ved fra andre, der gør sig nogle af de samme tanker som dig, at det kan være en god ide at sætte en regel om kun veje sig en dag om ugen. Vægten kan svinge meget fra dag til dag (og inden for samme dag) og hvis man vejer sig meget ofte, kan man meget let komme til at bruge rigtig meget dårlig energi og tanker på det. Hvis du får trang til at veje dig andre dage kunne måske på forhånd bestemme dig til at i stedet at gøre noget godt for dig selv. - fx. gå en tur, eller hvad du nu kan finde på.

 

Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, du kan ringe dertil helt anonymt og fortælle om, hvordan du har det. 

 

Mange kærlige hilsner

BørneBrevkassen.

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat