Brev

Har jeg en spise forstyrrelse?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13.

Mange tak for dit brev. Du fortæller i dit brev om mange af de ting, du har brugt meget energi på den senere tid. Jeg kan fortså, at du har samtaler med en AKT lærer på skolen og derved får talt om nogle af de problemstillinger, som du står overfor. Det lyder som en god ide.
 
Jeg tænker, det er en styrke, at du kan dele de ting der er svære for dig med din AKT lærer, da det kan være med til at hjælpe dig videre. Du fortæller dog, at du ikke kan tale med AKT læren om din spisevaner. Det kan jeg godt forstå, du synes kan være vanskeligt. Nogle gange kan det også være godt at skille tingene ad, men på den måde at du måske kan tale med din AKT lærer om de ting du allerede gør, og så får en anden som du kan tale med om dine tanker omkring dine spisevaner. Kunne det være en mulighed, tror du?

Du spørger, om du har en spiseforstyrrelse, hvilket jeg desværre ikke kan svare dig på her. Men jeg synes, de ting, du nævner er bekymrende, så det er godt, du selv er opmærksom på dine spisevaner... Du nævner ikke din mor i dit brev, mon du kunne tale med hende om hvordan du har det? For at få svar på om du har en spiseforstyrrelse tænker jeg, at du sammen med din mor kan opsøge din læge, hvor du sandsynligvis også kan få en snak om det, du finder svært ved dine kostvaner.

Hvis du synes det er for svært at skulle til lægen, kan du også opsøge sundhedsplejersken på din skole, du kan spørge din AKT lærer om hjælp til at komme i kontakt med sundhedsplejersken. Du kan også søge råd og vejledning ved Foreningen mod spiseforstyrrelser, der har anonym rådgivning, se evt. mere på deres hjemmeside www.lmsnyt.dk

Du er altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen på tel. 116 111, eller skrive ind på UngeChatten, hvis du har brug for yderligere råd og vejledning eller tale med en voksen.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat