Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har det svært med mig selv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Mange tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver. Det er nemlig ikke rart at være ked af sin krop og sit udseende. Jeg ved, at der desværre er mange drenge og piger på din alder, som går med de samme tanker.

Det er slet ikke sjovt at blive bagtalt, så jeg kan godt forstå, at du er bange for det. Men faktisk er det slet ikke sikkert, at de tænker det samme om din krop, som du selv gør. Tit er det sådan, at man kan fokusere så meget på noget, at man forestiller sig, at alle andre også tænker det samme. Ofte er det bare sådan, at de andre slet ikke tænker det samme som én selv. De andre har sikkert også nogle ting ved dem selv, som de fokuserer rigtig meget på.

Du skriver, at du er overvægtig. Det får mig til at tænke på, hvordan du mon er nået frem til det? Hvis det ikke er noget, som du har fået at vide af en læge eller sundhedsplejerske, så synes jeg, at du skal gå til sundhedsplejersken på din skole eller spørge din mor eller far om at komme til jeres egen læge. Så kan I få en snak om, hvad du og din krop har brug for. Det tænker jeg ville være godt at gøre aller først. Det kan nemlig også handle om din alder og om, at din krop ikke er færdigudviklet endnu. 

Én ting er sikkert, og det er, at du skal få det bedre med din krop og dit udseende. Det lyder som om, at du allerede har snakket med din mor om, hvordan du har det. Du skriver også, at du forsøger at spise sundt. Hvor er det sejt, at du allerede har gjort en masse for at få det bedre. Hvis lægen eller sundhedsplejersken også synes, at du skal tabe dig, så kan du helt sikkert også få nogle gode råd fra dem. Og så er det vigtigt, at du får hjælp til det derhjemme. Det kan man nemlig ikke have ansvaret for alene, når man er 11 år.

Lige meget om du skal tabe sig eller ej, så er det altid en god idé at få motion. Hvis du ikke allerede cykler til skole, så kan du måske starte med det? Du kunne også spørge din mor, om hun vil hjælpe dig med at finde noget sport, som du synes er sjovt? Der findes super mange forskellige former for sport. Tit er der mange flere, end man lige tror. Måske kan du lide dans, svømning, gymnastisk, trampolin, håndbold, badminton, rulleskøjteløb eller noget helt andet. Det kan du også snakke med din idrætslærer om. Han eller hun kender sikkert en masse slags. Måske kan du tage en snak med ham eller hende også. Jeg er sikker på, at der nok skal være en sport, som du kan lide.

Du skriver, at du vil gøre alt for at tabe dig. Det synes jeg viser, at du har en mega sej viljestyrke. Den må du endelig holde fast i. Hvis du ovenikøbet får hjælp af din mor, læge, sundhedsplejerske, lærer eller en helt anden, så er jeg sikker på, at du nok skal klare den. Og jeg er også helt sikker på, at du nok skal komme til at stråle til din konfirmation om 2 år!

Jeg tænker, at du også kunne prøve at fokusere på noget andet ved din krop og dig selv. Noget som du godt kan lide. Måske har du altid fået at vide, at du har flotte øjne? Eller at du har smukt hår? Det kan også være, at du er god til sang, computer, dansk eller noget andet. Prøv engang at fokusere på de ting, som du godt kan lide. Det plejer at hjælpe lidt, når man flytter sit fokus fra det man er ked af, til det som man er glad for.

Jeg håber, at du får mod på at følge nogle af mine råd. Så du kan få det bedre med dit udseende og din selvtillid. Jeg synes nemlig, det lyder som om, at du har en mega sej viljestyrke og er god til at gøre noget ved de ting, som du er ked af.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen
 

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat