Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

for lækker?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Jeg ved fra andre børn og unge, at det nogle gange kan være lidt overvældende at få meget opmærksomhed på sit udseende. Det er selvfølgelig en dejlig ting, at du har et smukt udseende og at du måske kan få spændende oplevelser som model. Derfor kan det måske også være svært for andre at sætte sig ind i, at det også kan være svært på nogle områder. Ligesom du fint beskriver i brevet her.

Det lyder som om, at drengene gerne vil være sammen med dig og pigerne vil være ligesom dig. Og det kan jeg godt forstå. Men det lyder også som om, at det bliver lidt overvældende for dig og at det kan være svært, at styre og at skelne tingene fra hinanden.

Selvfølgelig, kan man have rigtige venner, selvom man er køn og lækker. Og måske har du allerede rigtige venner, men er i tvivl, fordi der er meget opmærksomhed?

Jeg tænker på, om det vil være noget, som du kunne tale med en tæt ven eller veninde omkring? I et godt venskab skal man helst kunne føle sig tryg ved at tale om den slags ting. Hvis du kan mærke, at din ven eller veninder lyttter og gør sit bedste for at forstå dig, så vil det måske fortælle dig noget om jeres venskab.

Det er også okay, at sige fra over for at få taget billeder til Snap og Instagram - også selvom at det er en kompliment. Det skal andre respektere - ligesom at drengene skal respektere et nej.

Måske kan du prøve at tænke over, hvad der er en rigtig ven for dig? Du kan skrive ned, hvilke ting du synes er vigtige i et vensskab. Og hvilke ting der går over din grænse.
Måske vil du finde ud af, at dine tætte venner er sådan, som du ønsker en ven skal være.

Hvis ikke du føler, at du har tillid til dem og er tryg, så kan det være, at du skal prøve at være sammen med nogle andre. Måske nogle fra en anden klasse på skolen, eller nogen fra en fritidsinteresse, du går til. Og så kan det være at du sammen med vennerne, skal prøve at lave nogle nye ting sammen, så der ikke hele tiden skal tages billeder osv. 

Jeg er sikker på, at du allerede har eller vil få rigtige venner, der holder af dig, for den du er. Også selvom du ikke vil tage billeder, eller er ked af det en dag.

Jeg håber, at mit svar her har kunne hjælpe en smule på vej.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat