Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

følger mig tyk? ):

Hej

jeg er en pige på 11

jeg vejer omkring de 50 kg. og er 160 høj

er jeg overvægtig eller er det bare noget jeg synes?

Tak

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

 
Kære pige på 11 år
Du ikke overvægtig, når du vejer 50 kg og er 160 cm høj, så du har ret i, at det er noget, du synes. Men det er godt, at du spørger, for når man går med sådan nogle tanker, er det vigtigt at få dem checket.
Jeg ved ikke, hvordan du har fået de tanker om overvægt. Måske sammenligner du dig med veninder, der ser anderledes ud og er tyndere end dig? Alle mennesker har forskellig kropsbygning, så derfor ser vi forskellige ud. Og derfor ser du ud, som du gør, og de andre ser ud som de gør.
Men det betyder ikke, at der er noget galt med din eller andres vægt. Du er også i voksealderen, så din krop har også brug for, at der er noget at vokse af... 
Måske skulle du lave en lille øvelse for dig selv, hvor du skriver ned, hvad du godt kan lide ved dit udseende? Det kan sommetider hjælpe til at få tankerne væk fra det, du ikke er tilfreds med.
Du kan også ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du gerne vil snakke videre om dine tanker om din vægt.
Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat