Brev

Er der noget galt med mig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 12 år.
Tak for dit brev. Som jeg læser det, så er der mange ting, du ikke spiser, så måske er det fordi, folk er bekymrede for dig?  Jeg kan alligevel godt forstå, at du ikke synes at det er sjovt, når de andre hele tiden kommenterer på, hvad du spiser. Jeg ved, at det er sådan for mange vegetarer og veganere, og at de synes, at det er trættende at høre på.

Jeg er glad for at læse, at dine forældre og din søster bakker dig op og forsvarer dig. Jeg tænker også på, om du mon har sagt til dem i klassen, at du ikke gider høre på det mere? Ellers kunne du måske prøve at snakke med din lærer om det, så hun kan hjælpe med at få snakket med klassen. Måske kan læreren spise sammen med jer og holde øje med, at der er en god tone, og at man ikke kommenterer hinandens mad.

Jeg får altså også lige lyst til at fortælle dig, at det er vigtigt, at du får alle de vitaminer og mineraler, som du har brug for. Det er nemlig svært at være kræsen og vegetar samtidig. Der er nemlig mange ting, kroppen har brug for, især når man er i vokse-alderen.

Det er heldigvis ikke så svært at få nok vitaminer, når man lever som vegetar. Men det kræver, at man går op i at lave mad og undersøger, hvordan man får det hele, så man ikke kommer til at mangle noget. Jeg tænker at din læge, sundhedsplejersken på skolen eller at dine forældre måske kan hjælpe dig med at finde nogle gode opskrifter på vegetar mad?

Venlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat