Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

de andre er kønere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 11 år,

Desværre er du ikke den eneste, der har det sådan, som du beskriver. Og helt uden at der er grund til det!

Er der kun én måde at være smuk på?

På nettet, i tv og i blade ser vi én bestemt kropstype som ideal for det smukke og rigtige. Og det gør at rigtig mange tror, at det er den eneste måde at være smuk og skøn på.

Når du beskriver din krop, så lyder den helt normal for en dejlig pige på 11 år.

Nogle piger er meget spinkle. Nogle er mere runde.

Nogle piger er ikke så høje. Andre er høje. Måske højere end drengene.

Nogle piger har runde kinder. Andre er hulkindede.

Hvis du prøver at kigge på mennesker, både dem du kender og dem du ikke kender, så vil du se hvor forskellige alle mennesker ser ud.

Måske kan du også se det som dine veninder taler om?: At alle har noget der er smukt og helt særligt for dem.

Din krop

Din krop er din ven, for det er den der sørger for, at du kan leve.  At du kan cykle, løbe, gå, danse og alt det andet, du har lyst til.

Din krop har brug for, at du passer godt på den. Ved at give den nok søvn, sund mad, bevæge den hver dag og pleje den. Og for at du taler pænt om den.

Lige nu er du 11 år, og i løbet af de næste år bliver du teenager.

Så vil din krop ændre sig fra at være en blød barnekrop, til at blive en ung pige krop.

Det vil være godt, hvis du sammen med fx din mor, kan finde en måde at blive ”gode venner” med din krop på?

Når jeg læser dit brev, så bliver jeg nemlig lidt bekymret. For jeg kan læse, at din krop og hvordan du ønsker, at den skal se ud, fylder meget mere, end det er meningen at det skal. 

Du skriver også, at du gerne vil have en spiseforstyrrelse. Men en spiseforstyrrelse er en farlig sygdom, som det er vigtigt, at man får hjælp til.

Jeg tror, at det er vigtigt, at du får hjælp til dine tanker, da det ikke er meningen, at negative tanker om kroppen skal fylde så meget. 

Kan du mon huske, hvordan det var, da tankerne ikke fyldte så meget? Hvordan har du før haft det med din krop?

Hvad nu?

Måske kan du tale noget mere med din mor? Måske vise hende dit brev til os og vores svar?

Så kan hun se, at det faktisk er et stort problem for dig. Og at du har brug for støtte og opbakning fra en kærlig og ansvarlig voksen.

Så kan I måske sammen finde ud af hvad der er sundt for dig og din krop at spise, hvordan du kan bruge din krop fysisk for at holde den sund og rask og hvordan I sammen kan give den masser af ”omsorg og kærlig pleje”.

Det kan være, at det er en god idé for dig, at tale med nogen der kan hjælpe dig med at få det bedre med din krop. Det kan din mor måske også hjælpe dig med. Du kan også tale med sundhedsplejersken på din skole, eller en lærer.

Du havde nogle andre spørgsmål i dit brev, end jeg her kan svare på. Men jeg håber, at du alligevel kan bruge svaret her til noget. Måske du inderst inde også ved, at det fylder mere, end det skal? Og husk at du – og din mor (som kan ringe på ForældreTelefonen)  - altid er velkommen til at ringe og tale med os.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat