Brev

16 og super overvægtig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære n på 16 år,

Tak for dit brev. Hvor er det dejligt, at du nu har haft brug for at skrive, som du skriver. Jeg kan godt forstå, at du har haft brug for at skrive, for det, jeg læser, er, at du ikke har det godt lige nu. Det er mange hårde ting, som du har oplevet i dit korte liv.

Det er dejligt at læse, at du har mod på at gå i gang med at løbetræne med din bror. Den vilje og det mod skal du holde fast i, så kan det måske også hjælpe dig med nogle af de andre ting, som er svære i dit liv lige nu.

Jeg ved godt, du skriver, du ikke har noget at spørge om, men jeg kan ikke lade være med at skrive lidt om min tanker omkring, hvordan du måske kan få det bedre, for du fortjener at blive forstået af en voksen omkring det, som er svært for dig.

Det er ikke rart for dig ikke at føle dig værdig, som du beskriver så flot. Værdig er en følelse, som alle har ret til. Hvis du føler det har noget med din vægt at gøre, kunne du måske bruge den sidste tid på efterskolen til at få hjælp til at få lagt en kost- og motionsplan. Det, ved jeg godt, er så let at sige, men jeg tænker, at det kunne være godt for dig at komme i gang med støtte af de voksne, der er omkring dig på skolen.

Her du mon snakket med nogen om din afhængighed for at gøre noget mange gange om dagen og din kontrol. Det lyder til, at det at gentage tingene og kontrol er blevet en måde, som du forsøger at hjælpe dig selv og komme igennem tingene/tankerne, der fylder. Mon det kan være det at gentagelserne og kontrollen gør for dig?
Der findes måder at hjælpe unge på, som har brug for at gøre ting mange gange om dagen, som du beskriver. Det lyder til, at det styrer dig rigtigt meget, at du får gjort de ting, som din hjerne har bestemt sig for at styre dig med. Du fortjener at få hjælp til det af en voksen og finde andre måder og strategier for at komme godt videre i livet.

Det kan hænge sammen med, at du har været udsat for mobning og derfor føler dig socialt akavet? Men at udsættes for mobning, har også stor betydning for den følelse af at være akavet - måske er det dét mobningen har gjort ved dig. Måske kan følelsen af at være akavet også hænge sammen med en følelse af usikkerhed/utryghed for, om dem du er sammen med også begynder at mobbe? Derfor håber jeg, at du også har mod på at få snakket med en voksen om mobningen, følelsen af være socialt akavet og trangen til gentagelser og kontrol. Det kan være en voksen på din efterskole - måske en kontaktlærer, din læge eller andre, som du tænker vil være gode for dig (forældre, spejderleder?)... 

Jeg håber, at du kan finde mod til at få talt med en voksen om dine tanker og hvordan, du har det, inden du stopper på efterskole, så du kan få startet den hjælp, der skal til, for at du kan føle dig godt tilpas og værdig.

Jeg ved godt, at det blev til lidt råd fra os, selvom du ikke bad om det. Jeg håber, det er i orden. Du er altid velkommen til at skrive igen, eller ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat