Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M.., pige på 12 år, tak for dit brev med titlen "Tanker".
Jeg er glad for, at du skriver til BB, for jeg kan forstå på dit brev, at du bekymrer dig over, om du har OCD (tvangstanker/tvangshandlinger). Du føler selv, at du har tvangstanker og føler dig i det hele taget nervøst anlagt. Og det er godt, at du tager det alvorligt.

Det er sådan, at man ikke kan stille en diagnose i en brevkasse, så jeg kan ikke med sikkerhed fortælle dig om du har OCD. Men i hvert fald så har du jo generende tanker, og dem tænker jeg, du skal have snakket med en voksen om, så I sammen kan finde ud af, hvad I skal gøre...

Du beskriver, at du, da du var 7 år gammel,kørte galt med din mor, at du siden da har været bange for biler og nu også har udviklet tvangstanker om biler. Det er muligt, at dette uheld har lagt grunden til dine tanker... Men jeg vil dog lige indskyde, at det er almindeligt, at børn i en periode kan have tvangstanker, f.eks. at man ikke må træde på de sorte streger mellem fliserne på fortovet. Sådanne tanker går oftest over af sig selv.

Jeg tænker som sagt, det er vigtigt for dig, at du ikke går alene med dine tanker, for så længe man ikke tør fortælle om sine tvangstanker til andre, kan man føle sig ensom og isoleret. Så jeg tror, at det vil være godt for dig at gøre et forsøg på at forklare dine forældre, hvordan du har det. Kan du mon det?

Og så kunne I nemlig få afklaret, om I skal tale med jeres læge om det, så han/hun kan være med til at finde ud af, om du har OCD - og om du evt. skal have noget hjælp af mere professionel art til at slippe tvangstankerne..? Det kan godt være, at du har brug for denne hjælp, når du nu har haft tvangstanker i så mange år, men det må være op til din læge at afgøre det.

De bedste hilsner
BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat