Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tårer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15 årige pige.

Når jeg læser dit brev, kan jeg godt fornemme, at der er mange tanker som fylder hos dig. Det er rigtig flot, at du forsøger at finde ud af, om der er noget, du kan gøre ved det. Og et flot skridt på vejen er, at du har bedt om hjælp her i Brevkassen. Det er meget bedre, end at undersøge en masse på nettet. Det kan gøre en meget mere bekymret, end man måske behøver.

Det er ikke usædvanligt, at man som ung får perioder, hvor man er meget trist eller decideret deprimeret. Man kan have sorte tanker og dårligt selvværd. Ofte er der, ligesom du beskriver, ikke nødvendigvis noget specifikt eller dårligt i ens liv, som udløser tårerne og tristheden. Når man ikke kan finde ud af, hvad der har udløst det, kan det nogen gange gøre det endnu sværere, fordi det er svært, at finde ud af hvordan man skal få det godt igen. Er det mon sådan, du også har det?

Selvom det er almindeligt, når man er i din alder at have triste tanker, så er det ikke meningen, at det skal fylde så meget, som du beskriver. Derfor er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Det vil ofte gøre det værre. 

Jeg kan ikke over et brev stille en diagnose. Det er også svært for test' ne på nettet at gøre, uden man kender mere til personen. Jeg vil derfor anbefale dig, at kontakte din læge, så hun/han kan tale nærmere med dig. Dog er det sådan, at når man er 15 år, så skal lægen også informere dine forældre. Du kan derfor ikke opsøge din læge, uden at dine forældre får det at vide.

Du skriver, at du helst ikke vil tale med dine forældre eller venner om det. Jeg kan godt forstå, at det er svært. Men måske kan du overveje det endnu en gang. Du skriver, at du ikke tror, at de vil tro på dig. Hvis du nu viser dem dette brev, tror du så ikke, at de vil forstå, at du mener det alvorligt? De kan også se mit svar, hvor de kan se, at en voksen rådgiver fra BørneTelefonen tager dig alvorligt. Jeg tror, at dine forældre vil blive glade for, at du deler dine tanker med dem og glade for, at få muligheden for at hjælpe dig til at få det godt igen.

Desværre tror jeg, at det er en for stor opgave for dig alene, at få det bedre, uden at en voksen bliver involveret. Selvom det er svært. Dine forældre har pligt til, at sørge for at du har det godt og er tryg. Derfor skal de også lytte til dig, når du fortæller, at du har det, som du har det.

Du kan også starte med at gå til lægen og så bede lægen om, at hjælpe dig med at fortælle dine forældre, hvordan du har det.

Hvis det lige nu, slet ikke føles muligt at tale med dine forældre, så kunne du overveje at kontakte Headspace, som er et sted, der tilbyder rådgivning til unge som fx er triste ligesom dig. De tilbyder både personlig rådgivning 7 steder i landet, samt rådgivning over telefon eller chat, du kan læse mere på hjemmesiden: http://www.headspace.dk

Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Ellers er du altid velkommen til at ringe el skrive til børnetelefonen på 116 111.

Mange hilsner

Fra BørneTelefonen

 

 

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat