Brev

Symdomme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Tak for dit ærlige brev. Du har haft en svær barndom med mange svigt, og du fortæller, at du tit har måttet klare dig selv. Du har levet med de vanskelige betingelser i mange år, men nu kan du ikke mere.

Det kan jeg godt forstå, for du har også brug for at blive set og respekteret som den, du er. Det har der desværre ikke været overskud til i din familie gennem din opvækst.

Det er fint, at du har prøvet at snakke med din mor om det, men hun har stadig ikke overskud til at lytte til dig.

Derfor vil jeg foreslå, at du henvender dig til din kommunes anonyme Ungerådgivning. Du kan finde oplysningerne om rådgivningen på kommunens hjemmeside. Her vil en rådgiver lytte til dig og sammen med dig finde ud af, hvad der skal til, for at du kan få det bedre.

Hvis du tænker, at det kan blive svært at snakke med en rådgiver, synes jeg, at du skal medbringe dit brev, hvor du meget fint beskriver din situation. Du kan måske også få hjælp af en bisidder fra Børns Vilkår til møde med kommunen. En bisidder er en person, der vil støtte og hjælpe dig til møder og kan oplyse dig om dine rettigheder. Du kan læse mere om vores bisidderordning og om, hvad du skal gøre, hvis du gerne vil have en bisidder.

Det er ikke rart at gå rundt med tanker om sygdom, som du gør. Derfor vil jeg foreslå, at du går til din læge og snakker med ham/hende om, at du tror, at du måske har ADHD og sukkersyge. Det er lægen, der kan vurdere begge dele, og lægens arbejde er jo netop at undersøge for evt. sygdomme, som man selv har en mistanke til.

Hvis du har brug for det, skal du vide, at du altid kan ringe eller SMS'e til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på vores UngeChat. Her er der rådgivere, der har god tid til at lytte til dig.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat