Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

sygdom

hej

min mor er ramt af en dødsens sygdom

hvis hun ikke tager piller dør hun og det går mig på

hvad skal jeg gøre

Pige, 9 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du er bekymret for din mor. Hvor er det godt, at der findes medicin, som din mor kan få, og hvor er det godt, at hun har sådan en sød datter, som bekymrer sig for hende. 

Når man går og har bekymringer og tunge tanker, kan det være rigtig godt at dele de tanker med nogen og få snakket om det. Så når du spørger, hvad du skal gøre, så vil jeg foreslå dig at tænke på, hvem du rigtig godt kan lide at snakke med... Er det en sød lærer eller SFO medarbejder måske? Eller en fra din familie? Det kunne være en moster, en tante, en af dine bedsteforældre måske?

Måske ved den person allerede godt, at din mor er syg, og så behøver du sikkert ikke sige så meget andet, end at du tænker meget på det og ikke rigtig ved, hvad du skal gøre... Hvis personen ikke ved, hvad der er med din mor, kan du starte med at fortælle det til hende eller ham. Du kan også vise det brev, du har skrevet her til BørneTelefonen, hvis det er lettere at få det "sagt" på den måde ..

Måske kan du også snakke med din mor om det på et tidspunkt, så "medicinen" ikke bliver sådan noget I ikke snakker om derhjemme. Din mor er jo den, der ved mest om, hvorfor hun tager sin medicin og hvad det betyder for hendes og dermed jeres dagligdag. Tror du, du vil turde at snakke med mor om det en dag?  

Her på BørneTelefonen vil vi også rigtig gerne snakke med dig om, hvordan du har det med din mors sygdom. Du kan ringe til os på 116111 og snakke med en sød voksen, og du behøver ikke sige, hvem du er. Det er der mange andre børn der gør, og oplever det har været en hjælp. Det er bare at ringe og sige hej - så skal vi nok stille spørgsmål og hjælpe dig med at få snakket om det.

Varme tanker fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat