Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

sukkersyge

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Hvor er det godt, du reagerer på, at din krop fortæller dig, at noget er galt. 

Din egen læge kan fortælle dig, om du har diabetes eller ej. Jeg foreslår du aftaler med din mor eller din far, at I får en tid til lægen.. Mens I venter på at komme til lægen, kan I tale om, hvordan I kan gøre derhjemme, så din krop får det godt igen.

Det kunne godt lyde som om, din krop får rigeligt sukker og reagerer på dét. Løsningen er ikke at give kroppen mere sukker. Løsningen er at spise nogle ting, som giver kroppen ro så du ikke får de symptomer, som du beskriver. Dine forældre vil nok kunne hjælpe dig med hensyn til at spise de gode ting og spise regelmæssigt. Det kan være rugbrød, grønt og frugt, du spiser i stedet - og drikker vand. Så din krop får sunde og gode ting, og kan holde dig stabil. Dine forældre kan også hjælpe dig, for at du kan få sunde ting og blive en glad pige igen. Men de skal selvfølgelig vide, hvordan du har det for at kunne hjælpe dig. Mon ikke, de vil blive glade for, at du fortæller dem om dine tanker?

De almindelige kostråd siger, at vi skal spise seks gange om dagen: tre hovemåltider (morgen, middag og aften) og to-tre mellemmåltider og så skal vi sørge for, at der ikke går mange timer imellem, vi spiser. Hvor meget vi spiser skal passe med, hvad vi laver, så vi ikke spiser mere, end kroppen har brug for. Alt dét og meget mere kan din egen læge fortælle om. Jeg tænker, at I også kan få gode idéer og inspiration ved at tale med sundhedsplejersken på din skole om dette.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat