Brev

Stikken i brystet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,Tak for dit brev.Hvor er det fint, du skriver herind.Jeg kan forstå på det du skriver, at du er bekymret for dit helbred. Det er altid ubehageligt når man mærker at noget er anderledes i kroppen, og det er helt naturligt at blive bekymret. Derfor er det også godt, at du reagerer.Mon du har lavet noget du ikke plejer at lave? F.eks. dyrket mere sport eller spist for lidt? Du skriver at du ikke har haft lyst til at spise ret meget de sidste par dage. Man kan godt blive svimmel hvis ens blodsukker er for lavt, fordi der er gået for længe imellem man har spist.Man kan også føle stikken i brysten eller ubehag hvis der f.eks. er sket noget man er blevet ked af eller bekymret for. Nogle gange kan bekymringer for at fejle noget også forstærke symptomerne så stikken i brystet bliver værre. Er det mon noget du kan genkende?

Sommetider kan stikken i brystet også være små muskelkramper, det kan fx være at du har lavet noget i frikvarteret, hvor de små muskler ved brystet og ribbenene er blevet brugt og kramper lidt bagefter?

Det kan måske også være astmaen, som virker ind på din vejrtrækning, så musklerne ikke får den samme mængde ilt, som de plejer?

Sommetider kan det også føles som om det stikker i brystet, hvis man er forelsket?

Det er svært for mig at sige, hvad det er der gør, at det stikker i brystet - men det lyder til, at du ikke synes det er på en rar måde. Derfor er det bedst, at du taler med dine forældre eller måske den lærer du har, når det stikker i brystet. Så de ved, at du mærker det i brystet.Mon du har talt med dine forældre om dine symptomer? Jeg tænker at det er vigtigt at du snakker med dine forældre (eller en anden voksen du har tillid til) om det, så i kan bestille en tid hos din læge. Det er altid en god idé at blive tjekket af en læge, hvis man oplever symptomer man ikke er vant til. Du skriver at du har lidt astma, måske er det noget der skal undersøges igen? Jeg tænker også at det er vigtigt at du får talt med dine forældre om din slankekur og måske får lagt en kostplan hos dine læge, så du ikke kommer til at spise for lidt eller forkert. Selvom du ønsker at tabe dig, er det vigtigt at du får det mad som du og din krop har brug for for at kunne fungere og vokse.Jeg håber du har fået svar på dit spørgsmål.Du er altid velkommen til at skrive herind igen, eller til at ringe til BørneTelefonen på 116111 og tale med en rådgiver. Det er anonymt og gratis. De bedste hilsnerBørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat