Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Smerter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 12-årige dreng,

Hvis man går rundt og har ondt, så kan man nemt blive usikker på, hvorfor man har det sådan. Det kan nemt komme til at fylde rigtig meget oppe i hovedet. Så det er rigtig godt, at du tager det alvorligt og prøver at finde et svar.

Jeg kan desværre ikke komme med et præcist svar på, hvad årsagen er til, at du får ondt i hjertet og i brystet. Højst sansynligt har din mor ret i, at der ikke sker noget ved det. Jeg synes dog alligevel, at du skulle prøve at snakke med din mor om det igen. Måske du kan forklare hende, at selvom det nok ikke er alvorligt, så har du brug for at få det afklaret, så du ikke skal gå rundt og tænke på det. Måske du kunne vise hende dit brev og mit svar, og så kan I snakke om eventuelt at tage til lægen. Lægen kan lytte til hjertet og fortælle dig mere om det. Det kan også være musklerne, der er spændte. Men det kan lægen svare præcist på.

Jeg håber, at du kunne bruge mit svar. 

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen  

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat