Brev

Skedesvamp

Hejsa, jeg er en pige på 14 der er lidt bekymret får om jeg har fået skedesvamp… jeg har virkelig ikke et godt forhold til min mor så jeg har ikke lyst til at henvende mig til hende… grunden til jeg tror jeg har det er fordi det klør rigtig meget dernede og det er også begyndt at skælle på en måde

jeg ville spørge hvad jeg selv kan gøre ved det og om det var det

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det lyder også rigtig ubehageligt at det klør og skæller på huden. Godt du skriver.

Hvis du ikke vil snakke med din mor om det, så kunne du måske skrive det til hende, hvis du synes det er pinligt at tale om det?

Du kan også ringe til din læge og få en snak om de ting, som du mærker. Det kan være at din læge ud fra din beskrivelse kan fortælle dig om det er svamp eller noget andet. Lægen har ofte telefontid om morgenen 8-9, måske har din læge også tid der. Ellers kan man snakke med lægens sekretær, som ofte er sygeplejerske og få en snak. Det kan også være at du kan skrive med din læge på en web-konsultation, hvis din læge har det? Din læge kan/skal også snakke med din mor om det, hvis du skal i behandling (nummer og adresse til din læge, står dit gule sundhedskort). Det er vigtigt at du finder ud af, hvad det er og får det behandlet.

Du kan også læse mere om svamp her på Sexliniens rådgivning, og det betyder ikke at man skal have sex for at få svamp. Der kan være rigtig mange ting, som man kan få svamp af.

Jeg håber mit svar kan hjælpe dig på vej, så du får hjælp til at finde ud af, hvad det er og hvilken behandling.

Du er også velkommen på 116111, hvis du har brug for at snakke mere.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat