Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skade

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige.

Tak for dit brev. Jeg kan virkelig fornemme, at du er frustreret over og ked af, at skulle holde dig i ro efter dit skateboard uheld for lidt over et halvt år siden. Især når du før dit uheld har været meget fysisk aktiv. Det er også surt, at det skal være sådan lige nu. Du har jo også prøvet f.eks. at deltage i idræt, men så får du rigtig mange smerter op til en uge efter.

Jeg har talt med mange børn, som f.eks. har fået en skade eller har smerter som de ikke ved hvorfor er der. Nogle tænker ikke på hvorfor det kan være sådan, men andre gør. Du skriver f.eks. ”… Og jeg forstår det ikke”, som får mig til at tænke på, om du måske nogle gange har tænkt, at disse smerter aldrig går væk og at du dermed ikke kan dyrke alt den sport, som du gerne vil mere? Det er naturligt, at have den slags ”katastrofetanker”, især på de ”dårlige” dage. Måske har du ikke tænkt det, men bare tænkt at det er surt lige nu, men at det selvfølgelig går over. Enten eller, så er det vigtigt at kunne dele sine frustrationer med andre f.eks. ens forældre eller venner. Måske endda en læge? Sådan nogle tanker er ikke gode at holde inde, da de har det med at begynde at fylde mere og mere, hvilket jo kommer til at gøre dig mere ked af det.

Nu skal du ind og scannes igen. Måske de finder årsagen til dine smerter, og dermed kan hjælpe dig videre ud af smerterne. Det lyder i hvert fald til, at dine smerter bliver taget alvorligt og det er godt. Ved ikke om du er nervøs for at få lavet scanningen eller få svaret på den, men her er det igen vigtigt at du ikke holder dine tanker inde, men deler dem med dine forældre eller din egen læge. Kunne du f.eks. vise din forældre dette brev, som en måde at få åbnet op for dine tanker og frustrationer? For det er ok at vise du er ked af det.

Til slut vil jeg bare lige kommentere på, at du skriver: ” Det er virkelig hårdt at skulle acceptere at jeg ikke kan være med til så mange ting som de andre kan”. Jeg tænker egentlig heller ikke, at du bliver nød til at acceptere din situation, men godt må have lov til at være frustreret over, at du ikke kan det samme fysisk som dine venner lige nu.

Jeg ønsker dig alt det bedste

Børnetelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat