Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ondt i maven

er en pige på 13 og kan ikke få min afføring ud

når jeg sidder på toilet det gør rigtig ondt når jeg prøver

kan det være farligt?

hjælp

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 13 år

Det lyder bestemt ikke rart,at du ikke kan få din afføring ud. Man skal helst af med afføringen 1-2 gange om dagen. Det lyder som om, du måske kunne være forstoppet. Hvis afføringen er meget hård kan det gøre ondt, derfor er det vigtigt at få den mere blød igen. Dette kan man gøre gennem at drikke mere væske, gerne over 1 liter om dagen, gerne mere. Du kan bevæge dig mere, dyrke motion, spise mange grøntsager, frugt, nødder (fx mandler, hasselnødder, valnødder) og kerner (solsikkekerner). Du kan også massere let på din mave, det kan lindre mavesmerterne.

Hvis det ikke hjælper, synes jeg,  du skal gå til din læge og finde ud af, hvad der er bedst at gøre. Du kunne tale med din mor eller far så I sammen kan bestille tid. Lægen vil kunne hjælpe dig så dine afføringsproblemer forsvinder igen.

 Jeg håber det hjælper dig, så du igen kan gå på toilettet uden smerter.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat