Brev

ondt i hovedet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Tak for dit brev til BørneBrevkassen, hvori du beskriver hvordan du svinger i humør fra den ene dag til den anden. Når jeg læser om, hvordan du nærmest oplever dine humørændringer som om du er besat, kan jeg godt forstå du underskriver dig som "pigen der er lidt bange".

Jeg tænker, din beskrivelse med en besættelse er rigtig god, i forhold til de humørsvingninger mange på din alder kan opleve. Netop i den alder du har nu, sker der rigtigt meget, og det er ikke kun din krop der ændres. Indeni dig, sker der også en helt masse hormonændringer, der påvirker dine sindsstemninger. Jeg ved fra andre børn, at de beskriver netop ændringerne i hormonerne som om, de slet ikke kan styre om de er sure, rasende eller super glade. Kan det være noget af det samme du oplever?

Det kan for nogen føles i retning af, at alle andre, selv ens bedste venner, er åndsvage eller ikke forstår en, og så kan der pludselig komme en masse ord, som man ikke i virkeligheden mener.

Dem du kommer til at sige noget dumt til, er det mon nogle venner fra din klasse? Når jeg spørger om det, er det fordi jeg spekulerer på, om det er en ide for dig at tale med din lærer om det. Måske kan din lærer tale generelt med din klasse om, hvordan I har det sammen? Og om hvordan det er at være i puberteten. Måske vil I opdage hvor forskelligt det er for jer hver især. Men de fleste har nok oplevet at blive grebet af "en besættelse" og komme til at sige noget dumt.

En anden mulighed for dig kan være, at tale med din skoles sundhedsplejerske. I den forbindelse tænker jeg også, at det kan være en ide for dig at fortælle om din hovedpine og din følelse af at der er en som besætter dig, hvad tænker du om den mulighed?

Har du mon snakket med dine forældre om, hvornår du oplever at have hovedpine? Nogle gange kan det skyldes at man ikke drikker nok i løbet af dagen, eller det kan være fordi den mad man spiser, ikke er helt dækkende for dine behov, hvordan mon dine vaner er i den retning?
Hovedpine kan også være hormonelt betinget. Dvs. at det er de hormonændringer der sker, som er årsag til din hyppige hovedpine. Det går over med tiden, men kan føles meget generende mens det står på. Man kan føle sig træt og uoplagt. Måske kan din læge hjælpe dig med det.

Du er selvfølgelig også meget velkommen til, at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111. Det er gratis og du er anonym. Det kan måske være en hjælp til dig, i forhold til at få sat flere ord på hvordan du oplever dine humørændringer, er det en mulighed for dig?

Mange Kærlige hilsner

BørneBrevkassen.

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat