Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

OCD (slemt)

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig.

Tak for dit brev! Det er så godt du skriver herind, fordi jeg kan godt forstå at du ikke kan holde det ud længere og du gerne vil have råd til hvordan du får det bedre. Du deler i højeste grad den følelse med andre børn og unge som også har OCD, og da er det dejligt at vide at man kan få hjælp.

Som du selv skriver kan tvangstankerne og tvangshandlingerne tage rigtigt meget af ens tid, faktisk så meget at OCD fylder alle ens vågne timer. Og det er på ingen måde sjov.

Jeg kan blive lidt nysgerrig på om du har fortalt nogen at din OCD driller dig mere nu. Hvis du ikke har, så er det måske en god idé at snakke med dine forældre eller en anden voksen som du er fortrolig med. Du fortæller i dit brev at du tidligere har gået til psykolog. Hjalp det dig dengang? Måske husker du nogle af de ting psykologen sagde at du skulle gøre den gang som hjalp? Lige meget hvad tænker jeg at det er rigtig vigtigt at du får hjælp af dine forældre til at komme forbi og se din egen læge som kan vurdere om du skal se en psykolog igen eller om du måske har brug for at se en børn- og ungdomspsykiater.

Selvom det føles svært nu så håber jeg at du husker at man kan få hjælp med sin OCD, så man får det meget bedre, nogle bliver også helbredt fra det. Jeg håber virkelig at du får hjælp fra dine forældre til at opsøge den hjælp du har brug for. Held og lykke med det hele!

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat