Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

OCD

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Tak for dit brev herind til BørneBrevkassen, det er dejligt, du bruger Børns Vilkår til at få gode råd i forhold til din veninde.

Jeg kan godt forstå dig, hvis du måske lige nu føler dig lidt i klemme i forhold til dine veninder, der ikke ved noget, og din veninde der har fået konstateret OCD. 

 

Du har helt ret i at OCD, er noget med tvangstanker og tvangshandlinger. Det er ikke alle, der har sygdommen der får det opdaget og dermed får hjælp. Det er også meget individuelt hvordan sygdommen viser sig, den kan også ændre karakter hos den enkelt der har det.

OCD er ikke noget din veninde selv har haft nogen indflydelse på, og hun kan få hjælp til det ved medicin og/ eller ved terapi hos en psykolog.

Din veninde er stadig den samme veninde, som før hun fik diagnosen. Jeg tænker, du kan have ret i, at der sandsynligvis sker en masse for din veninde lige nu. Ting som hun skal vende sig til, og det kan muligvis tage noget tid.

Du fortæller, at det er din veninde selv, der har fortalt dig om det. Kunne du måske lave en aftale med hende om, at du kikker fordi en dag. Tit er det lettere at tale sammen, når man sidder sammen i forhold til at du ringer til hende.

Kunne du under et eventuelt besøg, fortælle din veninde om, hvordan du har det med de ting hun har fortalt dig?
Hvis du tænker det er vanskeligt at tage fat på, kunne du måske, ligesom du skriver til BørneBrevkassen, fortælle din veninde at du ikke ved nøjagtigt, hvad du skal sige til hende, men at du gerne vil være der for hende. Kunne det være en måde, at få hul på en snak for jer.

Jeg spekulerer på, om du kunne fortælle hende om, at jeres andre veninder undres over, hvor hun bliver af. Måske kan I aftale hvad du må fortælle, eller du kunne foreslå, at I alle fire kunne mødes?

Det kunne også være en mulighed at din venindes forældre, talte med alle jer veninder. Kunne de måske forklare jer om, hvad det kommer til at betyde for din veninde.

Det kan være at det gør tingene lettere, hvis din venindes forældre kunne forklarer jer alle mere om hvad OCDén betyder for lige netop din venindes måde at være på.
På den måde, kunne I alle bedst muligt støtte og hjælpe hende.

Det kunne også være, at din veninde selv viste mere om hvordan hendes behandling skal forløbe, og selv har brug for at fortælle mere om det. 

 

Hvis du selv tænker du har brug for at tale mere om hvordan du skal takle det, er du velkommen til, at kontakte BørneTelefonen på 116 111

Mange kærlige hilsner 
BørneBrevkassen.

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat