Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

muligvis ocpd

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige
Tusind tak for dit meget ærlige brev. Det må ikke være rart at have det sådan, som du har det. Jeg er rigtig glad for, at du har valgt at skrive herind.
Internettet er en gave i rigtig mange situationer. Vi kan finde svar på næsten alting. Vi kan endda finde ud af, om vi fejler noget, om der er noget galt med os osv. Hvis jeg tog en masse forskellige test på internettet i forhold til forskellige sygdomme, så ville jeg også risikere at opdage, at jeg fejlede et eller andet - selvom jeg intet fejler! Det er nemlig sådan, at den slags test ikke er præcise overhovedet. Men selvfølgelig kan de hjælpe en til at opdage ting. Andre gange kan de hjælpe til at forvirre os.
Du slutter dit brev med at skrive, at du ikke vil til lægen, for hvad hvis det nu er dig, der er fjollet. Vi er alle fjollede, og det er vi fordi vi er mennesker. Vi er bange for ikke at være gode nok, for at opføre os dumt, sige noget forkert, se dumme ud, blive syge, dø, overleve men blive handicappede osv. Sådan er det bare at være menneske, og der er ikke noget at gøre ved det. Selv din egen læge er fjollet engang imellem, det kan du være helt sikker på!
Har du tænkt over, hvordan du kunne forklare det for lægen, uden at det lød "fjollet"? Kunne du sige, at du havde lavet testen for sjov, og så havde fået det resultat, som du beskriver for mig? Efter noget tid havde du tænkt mere over det, og måske var der faktisk nogle ret besværlige ting ved at være dig, som du faktisk kunne få noget hjælp til, ved fx. at tale med en læge om det... Kunne det bruges?
Men du kunne jo også starte et andet sted. Kunne du få det fortalt til dine forældre? Sige til dem, at du er lidt bekymret for dig selv, og at du har søgt lidt info på nettet om det. Du kunne fx. vise dem testen. Hvis du ikke har tillid til dine forældre, er der så en anden voksen, som du kan tale med om det? Du har skrevet et kanon godt brev herind. Du kunne måske vise dem det, så er der et rigtig godt udgangspunkt for en god snak.
Du må også meget gerne ringe herind på 116 111, eller du kan skrive på UngeChatten, hvis det føles lettere at skrive end at snakke i talefon om det..
Jeg håber, at du kan bruge mit svar til at komme videre.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat