Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far er syg

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev, som flot beskriver de bekymringer og tanker du går med pga. din fars sygdom.

Det virker til, at din far har det meget dårligt. Det er jo ikke bare det, at han er syg, måske føler han heller ikke at han længere er nogen god far. Alle fædre vil jo gerne være et godt forbillede for deres børn, hvilket jeg tænker må være svært, når man har det som din far.

Måske er det også derfor han ikke vil tale om sin sygdom, den er jo skyld i at han har det dårligt, og ikke kan være den far han gerne vil være? I en sådan situation tror jeg, det kan være meget svært at finde mening med livet. Jeg tænker, at din far ikke er helt bevidst om hvordan det påvirker dig, at han giver udtryk for at han ikke ønsker at leve. Når man er syg kan man faktisk være overbevist om, at ens nærmeste vil være bedst tjent med at man ikke var her længere. Selvom det ikke er sådan familien har det, så kan det være sådan din far tænker…og det er jo ikke rart for nogen.

Jeg kan godt forstå at du er frustreret, over at din far har det så dårligt, og til tider ikke ønsker at leve. Hvad med din mor? Snakker du med hende om hvordan du har det? Jeg tror det er meget vigtigt, at du får fortalt hende, eller en anden voksen hvordan du har det. Som du selv har erfaret, var det dejligt bare at få skrevet ned, hvad du føler og tænker. Hvis du også kunne få talt om det, tror jeg det vil være en endnu større lettelse for dig.

På børn, unge og sorg er der god rådgivning at få. Du kan ringe ind til dem på 70 20 99 03 mandag til torsdag 17-21, og du kan chatte med dem. På deres hjemme side: www.bornungesorg.dk kan du læse mere om deres tilbud. Det er for børn og unge som har en i familien der syg, så du får mulighed for at tale med nogen. som ved hvordan det er, når der er alvorlige sygdomme i familien. Jeg ved der også er mulighed for at komme i grupper og tale med andre unge i en situation der ligner din. Jeg håber, at du har mod på at klikke ind på deres hjemmeside og tage kontakte til dem.

Med hensyn til din far, vil jeg foreslå dig, at du skriver et brev til ham. Fortæl ham hvad du føler og tænker, beskriv hvordan du har det, og fortæl ham at du gerne vil snakke med ham om sygdommen. Det vil være godt for din far at have brevet, som han kan læse flere gange, måske vil det være lettere end at føre en samtale.

Du er også velkommen til at ringe ind til os på 116 111, alle hverdage fra 11-23, og i weekenden 11-19. Det kan være det også hjælper dig at få talt med en rådgiver om hvordan du har det.

Kærlig hilsen Børnebrevkassen.

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat