Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min Demens og deprission

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 12 årig pige

Jeg kan godt forstå, at du ikke har det så godt.

Det at andre lader som om, man ikke eksistere, er noget af det værste som findes.

Om du har demens, depression eller social angst er noget som kun din læge eller en psykolog kan fortælle dig. Så du skal snakke med lægen om det.

Men der kan være rigtig mange grunde til, at være ked af det og til ikke at kunne huske.

Det er faktisk meget almindeligt, at man begynder at glemme ting, når man har det dårligt.

Hvis man skal bruge sin energi på, at holde dagen ud – så er der ikke plads til andet, og derfor glemmer man helt almindelige ting.

Lige som man kan begynde at lukke sig inde i sig selv, hvis man er udsat for drillerier.

Det lyder som om du har brug for nogle trygge voksne omkring dig, som kan hjælpe dig og støtte dig – så du kan få det bedre.

Jeg vil foreslå, at du taler med dine forældre om det. Du kan måske vise dem dit brev til mig, og mit svar til dig.

Hvis du ikke rigtig føler, at du kan tale med dine forældre, kan det være en eller flere andre voksne. Måske en skolelærer, en moster, en venindes mor eller en nabo.

Det er alt for meget at stå alene med, og du skal have omsorg og støtte til, at klare dig igennem.

Du kan også ringe ind til Børnetelefonen på 116 111, så kan vi hjælpe dig med at finde frem til, hvem du kan tale med og hvad du kan gøre for, at få det bedre.

Jeg håber, du finder en eller flere trygge voksne som du kan tale med.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat