Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Manio deprassiv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år, tak for dit brev med overskriften "Manio depressiv"!

Det er godt at høre, at du er ret populær og har det dejligt derhjemme!

Men der er alligevel et eller andet, der knirker, når du føler, at du tit har det svært og også indimellem føler, at du ikke har lyst til at være her længere…

Umiddelbart tror jeg ikke, ud fra dit brev, at du er manio-depressiv, som du skriver, men det er åbenbart noget, du selv har tænkt. Jeg ved, at det er normalt at have humørsvingninger i puberteten, fordi hormonerne ændrer sig og også kan påvirke, hvordan man har det psykisk. Måske har det noget med det at gøre. Men når du selv er bekymret, så er det nok en god ide at prøve at snakke med nogen om det, så det ikke kommer til at fylde for meget hos dig.
Du spørger om, hvad du skal gøre. Jeg vil tro, at det bedste ville være i første omgang at tale med dine forældre om, hvordan du føler. Det kan jo så være, at I finder ud af, hvad der kan være grunden til, at du har det, som du har det. Ellers kunne det nok være en god ide at vende det med din læge for at få en fagmands vurdering?

De bedste hilsener

BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat