Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Måske en depression

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 13 år

Tusind tak for dit brev. Jeg er ked af at læse, at du er så trist for tiden... At du ikke orker noget, og at din selvtillid er helt i bund... Men jeg tror, der er rigtig mange på din alder, der kan genkende den følelse ind i mellem. Det er normalt, at man kan have perioder, hvor man ikke rigtig gider noget og føler sig trist og måske ligefrem deprimeret, og helt normalt at man i perioder er utilfreds med sig selv. Det er desværre for rigtig mange en uundgåelig del af puberteten.

Det er også helt normalt, at det er rigtig svært at tale med andre om det... Men det er alligevel næsten altid en rigtig god idé at gøre det... Så mon du kan finde modet til det? Hvis du synes, det er svært at tage hul på, kan du måske vise dit brev og det her svar for at få samtalen i gang..? Måske du kan bede din mor og far om at få en dag alene med dem, som du skriver, at du godt kunne tænke dig... så er der mere ro omkring jer, og så er det måske lettere at tale om det, der er svært.?

Jeg tænker i hvert fald, det er vigtigt, at du finder frem til en, du vil være tryg ved at fortælle det til, hvis det ikke er din mor/far eller en anden, du kender, er der på alle skoler sundhedsplejersker og psykologer tilknyttet, som du måske vil kunne betro dig til. Endelig er det også en mulighed at tale med din læge, især hvis du bliver ved med at være usikker på, om du måske kan være deprimeret...
 
Mht. den test, du tog på nettet, så kan jeg godt forstå, hvis resultatet bekymrer dig. Det er naturligvis godt, du tager det alvorligt, når du bliver bekymret for, om du evt. har en depression. Det er sådan, at en test på nettet aldrig med sikkerhed kan fastsætte en diagnose. Derfor behøver det ikke at betyde, at du lider af depression, selvom testen konkluderede det...

Jeg tænker umiddelbart ud fra det, du skriver, at dine følelser er helt almindelige, og at det du har brug for, nok er at tale med nogen om det og få lidt ro og lidt luft omkring dig.

Jeg håber, du får talt med en eller flere om det.

Med venlig hilsen
BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat