Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kønssygedom

Hvis jeg vil blive tjekket for kønssygedom, skal jeg bare ringe til min læge eller skal jeg først sige det til mine forældre?

Svar hurtigst mugeligt !

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, du gerne vil have svar hurtigst muligt - det kommer her.

Du kan godt blive undersøgt af din egen læge, uden at dine forældre får det at vide. Lægen har tavshedspligt - også når du er mindreårig.
Hvis du skal have medicin, kan det godt være nødvendigt, at dine forældre får det at vide, men ofte kan man snakke med lægen om det, og hvis man har en god grund til, at forældrene helst ikke skal vide det, så vil mange læger respektere det.

Hvis du ikke har lyst til, at din egen læge skal undersøge dig, findes der klinikker for sexsygdomme forskellige steder i landet. Det er Sex og Samfund, der har klinikkerne, og her kan du helt anonymt blive undersøgt. Se hvor de forskellige klinikker ligger - og deres åbningstider ved at klikke her >>

Jeg håber, du får det undersøgt hurtigt, så du slipper for at gå og bekymre dig mere.

De bedste hilsener fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat