Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan jeg få en vinterdepression?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 15 år
Tusind tak for dit brev. Jeg er glad for at læse, at du har det bedre og nu er i stand til at gå i skole det meste af tiden. Det lyder til, at du har været god til at bede om hjælp, og det er rigtig flot.
Du spørger, om du kan have en vinterdepression, hvilket du synes er mærkeligt, eftersom du allerede tager medicin. Du har ret i at mangel på lys kan medføre/ forværre depresiioner, så jeg tænker, du skal tage din bekymring alvorligt. Det er svært for mig at svare på ud fra et brev, derfor tænker jeg, at det ville være en rigtig god ide for dig at kontakte din egen læge, eller den, der sørger for din medicinering, og tale med den person om det.
Hvis det er svært at gøre alene, kan du måske få dine forældre med? Eller en anden voksen, du er tryg ved. Jeg tænker i hvert, at det umiddelbart er den eneste måde, du kan få svar på dit spørgsmål.
Når det så er sagt, tror jeg, at der er rigtig mange mennesker, der har sværere ved at komme ud af sengen om morgenen, nu hvor det bliver mørkere... Og det kan måske hjælpe dig at tale med nogen om det og høre at andre også har det på samme måde?

I øvrigt så vil jeg foreslå dig at sørge for hver dag at komme ud i dagslyset og gå/ cykle mindst ½ time. (Uanset om det er gråt eller solrigt.) - Måske vil du kunne mærke effekten på humøret og dermed få en fornemmelse af om mangel på lys er noget, du skal være ekstra opmærksom på. Virker det ikke, så vil der jo ikke være sket nogen skade, da luft og motion jo altid er godt for os.
Endelig er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen eller logge på UngeChatten og få råd og vejledning her.
Med venlig hilsenBørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat