Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

kære børnetelefon

Jeg har det svært fordi min mor er syg er kræft og jeg har det svært i skolen hvad skal jeg gøre

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10

Tak for dit brev, hvori du fint og modigt fortæller, at din mor er kræftsyg, og at du har det svært i skolen.

Puha, det må være svært at have en alvorligt syg forælder, så jeg kan godt forstå, at du har det svært. Mon det også er årsagen til, at du har det svært i skolen..?

Jeg bliver nysgerrig på, om du har fået hjælp til at bearbejde de svære følelser og den sorg, man oplever, når man har alvorlig sygdom tæt inde på livet..? Der findes rundt omkring i Danmark sorggrupper for børn og unge, hvor man af voksne kan få hjælp til at kunne rumme alle de svære følelser og få bearbejdet sorgen.

På dette link http://www.bornungesorg.dk/faa-stoette/raadgivningen/ finder du Børn, Unge og Sorg.
Børn, Unge & Sorg har rådgivninger i København, Aarhus og Odense. De tilbyder samtaler og gruppeforløb til børn og unge op til 28 år, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde.
Hjælpen er gratis, og de ansatte har tavshedspligt. De kan kontakes i hverdagene fra kl. 10-14 på 70 266 766.
Måske kan du få en voksen til at hjælpe dig med at kontakte dem..? Den voksne kan være et familiemedlem, en lærer eller lignende...

Omkring det at du har det svært i skolen, tænker jeg, at det måske kunne være rart få dig at få talt med en lærer om dét, du tumler med..? Så kan du komme i tanke om en sød lærer, som du kan tale med..? Hvis du tænker, det kan være en hjælp, skal du være velkommen til at vise dit brev og mit svar...

Du har også mulighed for at drøfte situationen på BørneTelefonen på 116 111. Det er anonymt og gratis - og du kan evt. fortælle rådgiveren om dit brev og mit svar.

Varme tanker fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat