Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er tit svimmel!?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årige pige,

Jeg kan godt forstå, at du bliver lidt bekymret over, at du har det sådan, så det er godt, at du skriver herind.

Der kan være mange forskellige årsager til, at du har det sådan. Måske får du ikke nok vand eller ikke nok mad? Måske er det, fordi du har en lav blodprocent. Det kan man godt få, når man vokser meget, som man jo tit gør i din alder. 

Højst sandsynligt er det ikke farligt. Jeg kan dog desværre ikke fortælle dig præcis, hvorfor du har det på den måde, da jeg ikke er læge. Jeg tænker derfor, at du skal fortælle din mor og far om det her, og så kan de kontakte din læge. Det er i hvert fald vigtigt, at du får det tjekket, så du ikke skal gå rundt og bekymre dig.

Jeg håber, at mit svar kunne hjælpe. Ellers er du velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116111.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat