Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg er bange

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 14 årig dreng

Hvor er det sejt, at du har taget kampen op mod kiloene og allerede har tabt 10 kg. Det kan du godt være mega stolt over!

Det lyder til, at du har en vijle når du sætter dig noget for. Det er slet ikke let, at tabe sig og gøre op med alle de dårlige vaner.

Der er mange overvægtige som lider af for højt blodsukker - men det kan sagtens behandles og du kan leve et almindeligt liv. Nogen gange bliver det bedre, når man kommer indenfor et vægt område, som passer godt til dig. 

Jeg kan sagtens forstå, at du er noget skræmt ved tanken. Og bliver bekymret over hvad det betyder.

Lægen kan forklare dig og dine forældre hvad det helt nøjagtigt betyder og hvad behandlingen går ud på.

Ofte når man får information, hjælper det på "skræmtheden" og alle bekymringerne.

Du skal spørge dine forældre om de ved noget og hvis ikke, skal du bede dem kontakte hospitalet, så du kan få ordenlig besked. Du skal vide hvad det betyder, så du ikke kommer til at bekymre dig for meget.

 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat