Brev

Jeg er bange

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Vi håber, at du alligevel vil kunne bruge svaret. Dit svar kommer her:

Kære pige på 10 år,

Tak for dit brev.

Jeg kan læse, at du bliver mobbet i skolen og at du ikke tør at tale med dine forældre om det. Det lyder rigtig svært. Jeg håber, at jeg kan hjælpe dig lidt videre.

Mobning er meget forkert! Mobning sker tit pga. den klasse man går i. Din skole skal stoppe mobning! Det er deres ansvar. Måske kan du vise din klasselærer dit brev og mit brevsvar? På den måde hjælpes vi med at fortælle din klasselærer, at de skal stoppe mobningen der sker i din klasse.

Du har nemlig ret til ikke at blive mobbet. Alle folkeskoler skal have en plan for, hvordan at dig og dine klassekammerater ikke bliver mobbet. Det hedder en ‘Antimobbe-strategi’.

Du fortæller også, at du ikke tør at tale med din mor. Det kan jeg godt forstå. Hvis du ikke har lyst er det helt okay! Måske kan du have lyst til at tale med en herinde fra BørneTelefonen. Vores telefonnummer er 116111. Vi vil altid gerne hjælpe dig og lytte til dine følelser og tanker.

Det er ikke rart at blive mobbet. Derfor skal du have hjælp til det, som du oplever. Hvis du ikke har lyst eller mod på at ringe herind, så er du velkommen til at skrive herind igen. Måske du kan fortælle lidt om, hvordan du føler at du bliver mobbet.

Mange kærlige hilsner

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Guide: mobning

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat