Brev

Herpes

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Jeg bliver så ked af, at du føler dig så bange, at du har lyst til at forsvinde og næsten ikke kan trække vejret. Det er skrækkeligt, at du har det sådan. Rigtig rigtig mange unge får herpes. Faktisk har 80% af alle voksne herpes i ansigtet! Altså er det som voksen mere normalt at have herpes end ikke at have det. Vildt ikke?!

Herpes smitter altså rigtig meget og rigtig mange får herpes. Men det smitter heldigvis ikke hele tiden. Det smitter, når man har sår ved munden (eller kønsorganerne). Når man har sårene skal man derfor undgå at kysse på andre eller have anden direkte kontakt omkring sårene. Men når man ikke har sår, kan man kysse lige så meget man vil og have al den kontakt man vil.

Hvis man kommer til at røre ved sine sår, er det vigtigt at man husker at vaske hænder. Så smitter man ikke på den måde.

Jeg håber, at du er blevet lidt roligere nu. Jeg synes det er så synd, at du er blevet så bange og ked af det over noget, som så mange mennesker oplever. Hvis du har lyst til at vide lidt mere om herpes, og hvordan man kan undgå at smitte andre, så kan du læse mere her:

http://www.sexlinien.dk/emnesider-sexsygdomme/herpes.aspx

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat