Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hemorider?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige,

Æv, det lyder ikke særligt rart. Du skal selvfølgelig ikke gå rundt og have ondt, så det er godt, at du skriver ind.

Ud fra det som du beskriver, så kunne det godt lyde som om, at du har en enten en rift i endetarmsåbningen eller måske en hæmoride. Begge dele kan føre til blod ved afføring og kløe. Uanset om det er en rift eller en hæmoride, så vil jeg helt klart anbefale, at du snakker med dine forældre og kontakter din læge, så du kan blive tjekket.

Ingen af delene behøver at være farlige. 

En læge vil altid gøre deres bedste for, at det ikke er ubehageligt at blive undersøgt. Og det kan være, at du bare behøver at smøre lidt salve på i en periode. Det kan jeg ikke helt sige. Men jeg tror det kan være godt, hvis dine forældre hjælper med at fortælle lægen, at du er lidt nervøs og bekymret.

Jeg kan godt forstå, hvis det måske kan virke lidt pinligt at snakke med andre om det, men både rifter i endtarmen og hæmorider er helt naturlige. Det betyder også, at din læge vil have prøvet at behandle det mange gange før.

Jeg håber, at mit svar hjalp. Ellers er du velkommen til at ringe ind til Børnetelefonen på 116 111.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat