Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hæmofili

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, det må være frustrerende for dig, at du ikke får lov at udfolde dig så meget, som du gerne ville.

Du synes, din mor er overbeskyttende, når hun ikke vil lade dig gå til fritidsaktiviteter, og jeg kan godt forstå, du er træt af altid at skulle være hjemme. Du har - ligesom alle andre unge - brug for at være sammen med venner og veninder, og du har faktisk også ret til at deltage i aktiviteter i din fritid. Så selv om dine forældre måske har mest lyst til at holde dig hjemme for at beskytte dig, så skal de faktisk give dig lov til at deltage i nogle aktiviteter i din fritid. Jeg tænker, det er helt i orden, at der er visse ting, de ikke vil / tør lade dig gøre, men måske kunne I så prøve at finde ud af, om der var andre ting, du kunne have lyst til at prøve?

Når man lever med en sygdom som hæmofili, er der selvfølgelig særlige hensyn man skal tage. Men jeg tænker, at når du er 15 år, så ved du nok en del om, hvad du skal være opmærksom på? Så vidt jeg ved, er det mest kontaktsport / holdsport, man fraråder, fordi det kan give knubs? Men måske var der andre fritidsinteresser, du kunne gå til, som ikke ville give dine forældre så store bekymringer? Har I mon talt om det?

Jeg ved ikke, hvor længe I har vidst, at du havde sygdommen? Hvis det er noget, I har opdaget for nylig, tænker jeg, at dine forældre måske lige skal vænne sig til situationen... Måske ville de have glæde af at få rådgivning, f.eks fra Bløderforeningen? Jeg ved også, at Bløderforeningen arrangerer forskellige kurser og sammenkomster, som både du og dine forældre måske ville kunne have glæde af. Mon du har hørt om det? Ellers vil du kunne finde det via deres hjemmeside.

Jeg får også lyst til at sige til dig, at du altid kan bruge BørneTelefonen, hvis du trænger til en at snakke med. Du kan ringe gratis til 116 111 eller logge på UngeChatten og skrive direkte med en rådgiver. Det kan være rart at få vendt sine tanker lidt og bare have en, der lytter til dig.

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat