Brev

far ramt af kræft

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 13
Hvor kan jeg bare godt forstå, du glæder dig til din far er rask igen, så du ikke hele tiden behøver at bekymre dig over, hvor tynd, han er blevet. Det lyder rigtig godt, at operationen og kræftbehandlingen er gået godt, men som du også selv har opdaget, så kan eftervirkningerne være hårde. - Både for din far, men også for jer i familien...
Mon du har snakket med nogen om, at det gør dig utilpas, at se din far i den tilstand..? Det er jo ikke sådan at utilpasheden bare forsvinder, fordi man taler om den, men sommetider kan det alligevel lette lidt, hvis man tør tale åbent om ens tanker...
Jeg ved at kræftens bekæmpelse har nogle grupper for børn/ unge, hvis forældre er syge af kræft. Måske kan du sammen med din mor/ far undersøge om det vil være en god ide for dig at blive tilknyttet sådan en gruppe? Jeg ved i hvert fald, at det er en lettelse for mange, ind i mellem at være sammen med andre, der også har forældre, der har lidt af en livstruende sygdom...
Har du lyst til at snakke med en voksen du ikke kender, så er du selvfølgelig meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111.

Mange kærlige hilsner fra BørneBrevkassen 

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat