Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fætter med depression

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 Hvor er din fætter bare heldig han har dig som kusine. Det lyder som om I har haft en rigtig god snak. Det er så fint og godt set, at det selvfølgelig ikke er den sidste pige han forelsker sig i. Du skriver, at din fætter har fået en voldsom depression og det lyder som om han har det rigtigt svært. Selv om jeres snak ikke har fået ham ud af sit værelse kan det godt være, at det har givet ham mod på at kæmpe imod depressionen. Det er sådan noget der kræver en masse tid og tålmodighed så måske I skal have nogle flere snakke, hvor du opfordrer ham til at tage kampen mod depressionen op. Har du mon mod på det? Når man har en depression er det svært at overskue selv de mindste ting og oftest oplever personer med depression en stor skyldfølelse for sine omgivelser. Nemlig som du fortæller ham, at det går ud over ens nærmeste som du selv har oplevet. Jeg tænker derfor på om det måske er noget, der plager ham?  Du fortæller ham, at det er ham der kan ændre det og du fortæller ham rigtig fint, at selvfølgelig vælger man ikke selv at have det sådan. Jeg tænker derfor, at det ikke er noget han og hans familie skal stå alene med. De skal have noget hjælp, måske får de det allerede? Hvis han har været ved lægen og fået af vide at han har en voldsom depression så sender lægen ham videre i behandling og dermed får han noget hjælp selv om det kan være svært at se udefra. Hvis han ikke har været ved lægen er det vigtigt han kommer til lægen. Har du mon mod på at spørge hans far om de har været ved lægen? Jeg kan forstå på dig, at det er svært for dig at klare tanken om, at han skal have det så skidt. Jeg tænker, at du allerede gør, hvad du kan for at hjælpe ham. Du har talt med ham, snakket med hans far og skrevet ind til børnetelefonen. Det er så flot og sejt alt det du gør, men jeg tænker også, at du skal passe på dig selv og huske på det du selv siger til ham. Nemlig, at han skal kæmpe, han skal tage kampen op mod depressionen. Jeg skriver dette til dig fordi jeg bliver bekymret for om du bliver ked af, at din snak med ham ikke hjalp ham til at komme ud af værelset. Det er ikke noget du skal tage på dig selv og som jeg skrev tidligere kan det godt være, at jeres snak har sat nogle tanker i gang hos ham. Jeg håber mit svar kan hjælpe dig til, hvad du skal gøre og at den har sat nogle tanker i gang hos dig, hvis du har brug for at  tale mere om det er du velkommen til at ringe, chatte eller sms´e ind til børnetelefonen på 116111 Mange tanker og hilsner fra børnetelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat