Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Deprimeret…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Jeg er glad for, at du har skrevet ind til BørneBrevkassen, for jeg kan godt læse i dit brev, at der er mange ting i dit liv lige nu, som gør at du bliver ked af det.

Du skriver, at du føler, at der er et stort pres på dig med hensyn til at finde ud af, hvilken uddannelse du godt kunne tænke dig. Der er mange på din alder, som synes det er rigtig svært at finde ud af, hvilken uddannelse de skal vælge, og det er altså langt fra alle, som ved hvad de vil være, når de kun er 16 år. Du skriver også, at du er skoletræt, og at du derfor nu bare går hjemme uden at lave noget. Tror du, det kan være en idé at komme ud og få et arbejde i stedet for at gå i skole..? På den måde får du også noget tid til at tænke over, hvad for en uddannelse du måske kunne tænke dig at tage.

Det kunne også være, at du allerede nu har en idé om, hvad du synes kunne være spændende at lave, når du bliver voksen? Hvis det er tilfældet, kan du jo se, om du kender en, som har den slags job, og så spørge vedkommende, hvordan det er at have lige præcis det arbejde. På den måde kan du måske spore dig lidt ind på, hvad der måske kunne være spændende at arbejde med, men også hvilken retning du hvert fald ikke har lyst til at gå.

Du skriver også i dit brev, at du tror, at du måske har en depression. Jeg kan ikke svare dig på, hvorvidt du har det, men jeg ved, at det nogen gange er sådan, at hvis man bare går og laver ingenting i lang tid, så kan det godt føles lidt ligesom en depression. Nu ved jeg jo ikke, hvor meget du går derhjemme, men jeg tænker at du måske kunne prøve at komme lidt mere ud..? Både ud og gå en tur fordi den friske luft er sund, men også en tur i biffen med veninderne, selvom du egentlig synes, at det er dem der skal spørge dig. På den måde sker der noget i løbet af en dag, du oplever noget du kan snakke med andre om, og det kan altså hjælpe rigtig meget på humøret.

Hvis du stadig er bange for, at du rent faktisk har en depression, er det vigtigt, at du får snakket med din læge om det. Måske du endda kan få din mor eller en god veninde til at hjælpe dig med at snakke med lægen om det, for jeg kan godt forstå, hvis du synes, det er svært at skulle sige sådan nogle ting til en "fremmed".

Du kommer ind på mange forskellige ting i dit brev, og jeg har ikke haft mulighed for at svare på dem alle sammen her, så hvis der er noget, du føler du mangler svar på, er du altid velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111 (den er også for unge) eller måske prøve vores UngeChat.

De bedste hilsner

BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat