Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Depression, smerter og lav selvtillid :(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14,

Tak for dit brev. Flot at du har skrevet. Det er, som du skriver, et rigtig stort og mange gange svært skridt at få åbnet op over for andre omkring, hvordan man har det. Det er en følelse, du deler med rigtig mange unge, så det er flot, du har haft modet.

Når jeg læser dit brev, kan jeg godt forstå, det er super svært for dig lige nu. At have smerter og blive så meget undersøgt, som du er, uden at de kan fortælle dig, hvad du fejler, er en kæmpe utryghed at være i.

Når man har ondt hele tiden i kroppen, så er det helt naturligt ikke at have overskud til noget som helst, og ja så kommer du også bagud med dine lektier, og der kommer nemt konflikter i familien, som du beskriver.
Man kan sige, det er en slags ond cirkel, du er kommet ind i, og jeg tænker, at det er vigtigt, at du får hjælp til at få den brudt.

Det er vigtigt, at du får fortalt det her til en voksen, som du har tillid til. Måske kan du prøve dine forældre igen, og hvis ikke du orker det, så er der måske en anden voksen, du har tillid til; en lærer på skolen, en venindes mor, en anden i din familie, eller en helt anden..? Jeg ved godt, det er svært at bede om hjælp, men du kunne måske bruge dit brev til os at snakke ud fra, det beskriver rigtig godt, hvordan du har det.

Du fortjener, at en voksen sammen med dig får lagt en plan for, hvordan du får din gode energi igen, og hvordan du kan leve med ikke at vide, hvorfor du har ondt i kroppen. Og måske en hjælp til at få en snak med dine forældre om, hvad det vil sige, når ens datter bliver teenager...

Det er en tid, der kan være svær for den unge, men bestemt også for forældrene. Man kan sige, at de skal til at lære deres barn at kende på ny, fordi der sker så meget, og det er helt naturligt og noget, der sker i de fleste teenage familier. Det er ikke dit ansvar at lære din mor og far at være forældre til en teenager, men de skal vide, hvor skidt du har det, for at kunne hjælpe og øve sig i at være forældre til en teenager.

Jeg håber, du kan finde en voksen, så du kan få den hjælp, du fortjener, så ikke du skal græde dig i søvn, for det er ikke rimeligt!

Måske kan det også være en hjælp for dig at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder voksne rådgivere klar til at snakke.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat