Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Depression

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15
Tak for dit brev- hvor er det godt, du skriver, ligesom det er godt at høre, at du er en del af en venindegruppe, hvor I bekymrer jeg om hinanden og lægger mærke til hvis en af jer ikke trives...

Du spørger, om du som 15 årig kan have fået en depresion. Og det kan du godt. Men jeg kan slet ikke vurdere, om du faktisk har en depresion - for man kan ikke stille en diagnose gennem en brevkasse.

Men jeg er enig med dine veninder i, at de symptomer, du beskriver er bekymrende.- Så uanset om det så er en depresion eller ej, så synes jeg, du skal tage det alvorligt, og gå til din læge, så du kan få en snak med ham/ hende om, hvordan du har det.

Hvis du synes, det er svært, så bed evt. en af dine søde veninder om at gå med dig eller tag en kopi af brev + svar med og bed lægen om at læse det igennem. Så vil hun/han jo få et meget præcist billede af, hvad du frygter, og hvad I skal snakke om... Hvad tænker du mon om det?

Du nævner slet ikke dine forældre, men helt generelt, så er det ofte en god ide at fortælle dem om, hvordan man har det, så det vil jeg også anbefale dig at gøre, hvis du på nogen måde kan det... 

En del mennesker oplever, at deres humør bliver meget påvirket af de mørke vintre her i Danmark. Jeg ved ikke, om det også gælder for dig, men måske kunne du prøve at lægge mærke til om det hjælper dig, hvis du sørger for hver dag uanset vejret at gå en tur uden for i dagslys i mindst en halv til en hel time. (Hjælper det ikke, så skader det jo i hvert fald heller ikke med frisk luft og motion...)

Jeg håber det bedste for dig.
Knus fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat