Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Børnegigt

Hej BB
jeg er en pige på 13 år der har børnegigt. jeg går i 7. klasse og har en lære der ikke kan finde ud af at tage hensyn til det hun siger jeg skal være med til idræt og det kan jeg ikke holde til… hun lyver også vi skulle på cykel tur i klassen og jeg kan ikke cykle særlig langt og jeg er rigtig langsom. så min mor skrev til min lære hvor vi skulle hen og om hvor langt der var og så fik un svaret at hun ikke måtte sige hvor vi skulle hen fordi at det var en hemmelighed men at der kun var 3 km så jeg ville godt kunne klare det.
 
jeg tog med og vi cyklede 15 km og op af bakke og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for det her er bare et eksempel på mange gange hun har løget og gjort sådan noget kan man ikke tælle til vi er 30 elever i min klasse og der er mange der siger til mig at jeg spiller på det og at jeg pjekker at jeg bare siger at jeg skal på hospitalet og så er det ikke rigtigt.
 
jeg er rigtig ked af at få sådan nogle komentare da de ikke ved hvor ondt det gør hvad skal jeg svare dem?
Hilsner fra mig

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tusind tak for dit brev. Jeg er ked af at læse, at du har børnegigt, og jeg kan godt forstå, at det ikke er rart, når andre ikke forstår, hvor ondt det gør.

Jeg tænker, at det kan være, at både dine klassekammerater og din lærer måske ikke ved så meget om, hvad børnegigt egentlig er. Det virker på dit brev som om, de ikke ved, at det faktisk er svært for dig at cykle langt, at deltage i idræt, at du får og har ondt, og at du bliver nødt til at tage på hospitalet en gang imellem, men at det bestemt ikke er pjæk!

Måske kunne det være en ide, at du og din mor fortalte din lærer og klassen om, hvad det betyder at have børnegigt? Det kan også være, I kan få en fra hospitalet til at komme ud i klassen og fortælle om det? Så ved de lidt mere om, hvad du kan og ikke kan, og hvordan der skal tages hensyn til dig.

Jeg kan i hvert fald godt forstå, at du bliver rigtig ked af det, når du får kommentarer omkring, at du spiller på det og pjækker, og jeg tænker det er vigtigt, at du får hjælp til at stoppe de kommentarer, og måske mere viden til dine kammerater kan være en måde at stoppe det på. Ellers kan din mor måske hjælpe dig med at tale med din lærer om, at du bliver meget ked af de kommentarer, og at det er nødvendigt at tage lidt ekstra hensyn til dig en gang i mellem?

Jeg håber du vil være lige så modig, som du har været, da du skrev det her brev - og søge hjælp hos enten din mor, din klasselærer eller de professionelle på hospitalet... Er det ikke umiddelbart veje, du har lyst til at gå, er du meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge på UngeChatten. Måske du her kan finde andre råd til, hvordan du kan få den hjælp, du har brug for.

Med venlig hilsen
BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat