Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for kræft og/eller andre sygdomme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Tak for dit brev. Hvor er det godt du skriver, for det er ikke rart at gå med sådan nogle tanker helt for sig selv.

Det er meget usandsynligt, at en ung pige som dig skulle være alvorligt syg. Og selvom det er meget fint, at du er opmærksom på dit modermærke, så tror jeg altså ikke, at du skal være bekymret.

Alligevel er det nok en god ide at få lægen til at kigge på det. Så du kan blive beroliget og få bekræftet, at du er rask. Lægen kan desuden fortælle dig, hvad det er for nogle ting, man skal være opmærksom på med sådan et modermærke. Og på den måde kan nok du bedre berolige dig selv, hvis du igen kommer til at tænke på modermærkekræft. 

Jeg synes, du skal starte med at tale med dine forældre. Og jeg synes faktisk godt, du kan sige det direkte til dem. Sig fx: Jeg er bekymret for mit modermærke. Jeg synes, det har ændret sig. Kan vi ikke få lægen til at kigge på det igen?

Du spørger i dit brev, om du har angst. Men det er kun en læge eller en psykolog, der kan fortælle dig det. Derfor kan du også fortælle det til lægen, når du tager derop for at få set på modermærket. Fortæl også om trykket for brystet, og om hvordan du nemt kommer til at blive nervøs over at fejle noget alvorligt.

Jeg tror desuden, at du fremover skal lade være med at læse om sygdomme på nettet. Det er så nemt at blive bekymret og føle, at man har alle symptomerne. I stedet vil jeg råde dig til at tale med dine forældre, når du bliver bekymret. Og jeg tror faktisk, de vil blive glade for, at du går til dem, så de kan hjælpe dig. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Hvis du har flere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte BørneTelefonen på telefon 116 111.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat