Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Åh nej børneorm

Jeg har svært ved at få sagt til min mor jeg har børneorm.

Det som om hun aldrig tror vi kunne få det!

Håber i vil hjælpe selv om mit brev ikke er så langt.

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære uu,

Godt, at du har skrevet her. Jeg kan godt forstå, at du har svært ved at fortælle din mor det, men det er nu alligevel det, jeg vil anbefale dig at gøre.

Børneorm smitter, og det kræver behandling for at komme af med det, og derfor skal du fortælle din mor det. Faktisk er det sådan, at alle der bor hjemme hos dig skal behandles - og gerne hurtigst muligt.

Jeg har et par ideer til, hvordan du kan få fortalt din mor det. 

Nogle gange kan det være lettere at få fortalt lidt svære ting via et brev. Så du kan eventuelt lægge et brev til din mor, hun kan læse, uden du er der. I brevet kan du skrive, at du synes det er svært at fortælle hende, og hvorfor du synes det. 

Da dette handler om en ret konkret ting, og der måske ikke er så meget, der skal uddybes, kan du også overveje at sende hende en sms. 

Hvis du gerne vil øve dig i at sige sådan en svær ting til din mor ansigt til ansigt, kan du lave en aftale med hende om, at du gerne vil snakke med hende om noget vigtigt. Så aftaler i et tidspunkt, der passer jer begge, hvor I har ro til at snakke sammen.

Når du fortæller din mor det, kan du også fortælle hende, at du ikke ønsker at snakke mere om det, men at du bare gerne vil af med det. Det vil hun forhåbentlig forstå, og så kan det nemt bliver overstået uden for meget snak.

Jeg håber at, du kan bruge mine ideer, og at du vil få fortalt din mor det så hurtigt som muligt. Så slipper du også selv for at gå og tænke mere på det.

Med venlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat