Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stress eller lydoverfølsomhed

Hej

Jeg har ofte en form for stress når jeg er i skole, det er som om det hele snurre rundt inde i mit hoved, men at jeg ikke er svimmel. Og at tanker fare rundt uden at jeg tænker på noget. Det er ofte når der er larm og uro i klassen (jeg går i 8 klasse), jeg har tænkt på om jeg måske kan være lydoverfølsom, men ved ikke.

Jeg har snakket med mine forældre om det men de siger at det sikkert bare er fordi at jeg er træt, og de lytter ikke til det når jeg siger at det ofte sker flere gange om dagen.

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

tak for dit brev til BørneTelefonen. Jeg skal forsøge, at hjælpe dig så godt jeg kan.

Jeg kan forstå, at du ofte oplever en form for stress, hvor tanker snurrer rundt i dit hovede når du er i skole, og ofte når der er larm og uro i klassen. Du skriver, at du har talt med dine forældre om det, men de mener, at du nok er træt.

Det er helt naturligt, at opleve en form for stress, når du bliver udsat for larm og uro, og der kan være meget larm og uro igennem en hel dag, ikke kun i et klasselokale. Har du prøvet, at tale med din klasselærer om,  hvordan du har det? Din klasselærer har pligt til at hjælpe dig og gøre noget ved situationen omkring larm og uro i din klasse. Måske kan I tale om det i klassens time. Du er måske ikke den eneste i din klasse, som syntes der er for meget larm og uro. Sammen kan I måske finde en løsning for hvordan det kan blive mere roligt og rart at være i klassen.

Jeg syntes også, at du skal prøve at trække vejret dybt ned i din mave, når du mærker at din krop bliver stresset. Ved at trække vejret stille og roligt er den bedste måde at få ro i hele dit system. Du kan også lytte til noget roligt meditationsmusik. Det kan hjælpe dig med at få ro på din krop og dine tanker.

Det kan også være en idé at bruge headset, når der er mulighed for det eller ørepropper, som dæmper støjen men lader lyden komme igennem. Måske kunne du tale med din lærer og forældre om det. Det kan hjælpe til at mindske forstyrrende støj og stresse mindre.

Du kan kontakte os igen på 116 111 eller på sms eller chatten.

Jeg håber, at du finder roen igen.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat