Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pinlig neglebidning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år.

Mange tak for dit brev. Du forklarer rigtig fint hvordan du har det. Jeg kan forstå, at du er rigtig træt af, at bide negle. Jeg kan godt forstå, at det frustrerer dig. Jeg vil meget gerne prøve at hjælpe!

Der er godt at høre, at du allerede har snakket med lægen om det. Det er også rigtig fint, at du har snakket med dine venner, så de ved hvordan du har det med det. Du skriver, at du bliver deprimeret og føler dig faldet tilbage i et sort hul. Det lyder ikke rart. Hvis du ikke allerede har gjort det, kunne det måske være en god idé, at snakke med din læge og psykolog om, at du føler dig deprimeret over, at komme til at bide negle igen. Så kan de måske hjælpe dig lidt med den følelse.

Der er rigtig mange mennesker, som gør noget de er pinlige over. Nogen mennesker gør ting foran andre, som de synes er pinligt. Andre gør det, når ingen ser det. Du skriver, at det er meget svært at stoppe. Der er også mange mennesker, som har nogle vaner som ar svære at bryde. Det kan være at ryge, eller spise for meget. Det er supersvært at stoppe, men så længe man har lysten og viljen til at stoppe, så findes der nok også en måde til det et sted. Det handler nok om, at knække koden til, hvordan du stopper med at bide negle.

Du skriver, at det er lykkedes dig, at gro neglene ud en gang. Det er rigtig godt, at høre, at det faktisk godt kan lykkedes for dig. Kan du mon huske, hvad det var der gjorde, at det lykkedes dig, eller hvad du følte i den periode? Jeg tænker sådan fordi, at det måske kunne hjælpe dig af med problemet, igen en anden gang. Kunne du måske, have en meget lille bold i hånden, det meste af dagen, eller kunne det være, at have fingerbøl på alle fingre en hel weekend, eller tynde bomuldshandsker, for at minde kroppen om, at den ikke skal bide negle. Måske de fingerbøl eller kunstige negle, skal være på i flere måneder, for at du kan vænne dig til det? Du kan også starte med, at du kun har en negl, du må bide i og de andre er fredet. Eller måske har du brug for at må bide 8 af neglene, men ikke dine tommelnegle?

Der kan være forskellige strategier til at aflede trangen til at bide negle. For nogen sker det, når man føler sig stresset, koncentrerer sig, keder sig eller andre ting, der kan få sat neglebidning igang. Der er også nogen, som ser neglebidning som en form for selvskade, som kan starte med neglebidning, men brede sig til at bide neglen ned i huden, bide i huden, så der kommer smerter, når man bider.

Hvis du ved, hvornår trangen kommer, så kan du måske finde dine egne metoder, som kan hjælpe dig med at stoppe. Det lyder nemlig som om, at du meget gerne vil stoppe med at bide negle, så det ikke længere er en bekymring for dig. Måske du kunne lægge en plan sammen med dine venner, eller dine forældre. Og måske kan rådgivningen www.selvskade.dk også hjælpe dig med nogle strategier til at styre trangen til at bide negle, så du ender med at stoppe. Du kan sikkert godt finde nogen der kan hjælpe, og ellers kan du måske selv lave en liste, med ting du vil prøve at gøre.

Jeg tænker, at det nok skal lykkedes for dig, når koden er knækket. Husk på, at det er lykkedes en gang før. Dine venner kender dig, og ved hvordan du har det med det, så de kunne måske være rigtig gode, at snakke med, når det føles svært.

Jeg håber, at du kunne bruge mit svar. Du er super sej, at du har skrevet til BørneTelefonen og kæmper så meget for, at få det bedre! Jeg håber at det lykkedes for dig!

Du er velkommen til at skrive igen. Du kan også ringe eller SMSe til BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat