Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min mor tænker ikke på mine behov

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Mange tak for dit brev, som vidner om at du er en stærk og modig pige. Du er rigtig god til at sætte ord på den situation, du befinder dig i - og selv om du har været igennem en hård tid, så har du alligevel formået at række hånden ud og bede om hjælp. Noget som faktisk kan være meget svært, når overskuddet svigter.

Det går ud over hele familien, når et familiemedlem drikker. Det er vigtigt for mig at understrege, at det på ingen måde er din skyld, at din mor (igen) er begyndt at drikke. At vokse op i et hjem med alkohol påvirker alle, og reaktionerne kan være forskellige. Men en ting er sikkert; der er brug for professionel hjælp til alle, alkoholiker såvel som familiemedlemmer.

Du har selv nogle ting, som du arbejder på i forhold til stress og angst - og jeg tror, at det er vigtigt, at du får det godt, før du kan hjælpe din mor. Du er en pige med hjertet på rette sted, men du skal ikke glemme dig selv. Måske har din psykolog derfor ret i, at dette kunne være godt for dig, at få lidt tid for dig selv. Når du har fundet ro og overskud, er det også lettere for dig, at kunne støtte din mor.  

Din mor kan godt klare sig uden dig i nærheden hele tiden - der har hun gjort, før du blev født, og det kan hun godt igen. Jeg tænker, at det er vigtigt, at du får givet ansvaret fra dig, så du har mere overskud til at fokusere på dig selv.

Ved ikke at bo sammen har du også den mulighed, at du kan komme og gå som det passer dig - det betyder, at du kan være der på dine præmisser, og når du ikke orker mere, kan du gå hjem til dig selv igen. Måske kan det også give dig den ro, der skal til, for at få en god afslutning på din skolegang.

Du er god til at få fat på folk, som kan hjælpe dig og støtte dig, når det bliver svært - det håber jeg, at du vil blive ved med gøre. For intet at det, du står med, skal du være alene om. Du har brug for al den omsorg og støtte, du kan få  og jeg ønsker dig alt det bedste fremover!

Mange varme hilsner fra

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat