Brev

Jeg vil begå selvmord

Jeg vil gerne begå selvmord fordi mit udsende og min mor.

Min mor har klippet mig helt skaled og alle fra min skole vil sikkert gøre grin med mig.

Og jeg har stress alvorlig stress jeg prøver og fortælle folk det men det syntes bare jeg overdriver og siger at jeg tror jeg er med i en film.

Ved ikke hvad jeg skal gøre

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Det lyder bestemt ikke rart, at din mor har klippet dig skaldet. Det er slet ikke ok, at din mor klipper dig skaldet, hvis du ikke vil.

Det håber jeg, at du kan tale eller skrive til en god lærer på din skole. Så I kan få hjælp til, at din mor ikke gør det igen!

Du skriver, at du har alvorlig stress og folk siger, at du overdriver. Men du kan mærke, at du har stress og det er alvorligt for dig.

Hvis ikke dine forældre eller lærerne lytter til dig og hjælper dig, så kan du snakke med sundhedsplejersken på skolen. Du kan også ringe og få en tid hos din læge. Lægens navn og telefonnummer står på dit gule sundhedskort. Måske vil din mor hjælpe dig eller en anden voksen, så du kan få en læge til at lytte til dig.

Du har ret til at have det godt, være tryg og få omsorg. Derfor er det vigtigt, at du får hjælp til de svære ting.

Du er også velkommen til at ringe ind til os på 116111, hvis du har brug for det

Jeg håber, de voksne lytter til dig og hjælper dig med at få det godt.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat