Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg vil bare gerne være glad!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du.

Tusind tak for dit brev. Det er godt at du skriver herind når du føler dig presset og ked af det og jeg vil meget gerne hjælpe dig videre.

Du skriver at der er flere ting der fylder lige nu. Der er både det her med at folk ser dig som ”perfekt” og at dine lærer holder øje med dig og skælder dig meget ud. Du har mistet din mormor, og er du måske også startet i en ny klasse?

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du nogle gange kan have rigtig mange tanker i hovedet. Er det rigtigt? Kan du have svært ved at finde ro eller at koncentrere dig på grund af alle tankerne? Hvis man har mange tanker, kan det hjælpe at skrive dem ned. På den måde kan man nemmere holde styr på dem.

Du skriver, at du nogle gange føler, at dit hoved er ved at eksplodere fra alle tankerne. Måske kunne det hjælpe at lave noget der giver ro når du har det sådan? Det kunne f.eks. være at tegne eller måske vejrtrækningsøvelser. Vejrtrækningsøvelser er øvelser hvor man trækker vejret stille og roligt helt ned i maven. Du kan læse mere om vejrtrækningsøvelser og andre råd om at finde ro på BørneTelefonen – stress

Jeg tror, at det ville hjælpe dig at snakke med en voksen om, hvordan du har det. Kunne du f.eks. vise dine forældre dit brev og mit svar? Det kan gøre det nemmere, hvis du synes at det er svært at fortælle hvad du tænker.

Hvis du snakker med dine forældre, kunne I måske sammen snakke med din lærer om, hvorfor du får meget skæld ud i skolen? Det kunne også være, at du kender en anden voksen du kan snakke med? En tante, nabo, en pædagog eller en lærer i skolen? Det er ikke sikkert, at det er sådan for dig, men nogle børn kan have ekstra svært ved at sidde stille og koncentrere sig i skolen. Det er ikke noget, man selv kan gøre for. Hvis man har det sådan, kan sundhedsplejersken eller ens læge være gode til at hjælpe.

Jeg er ked af at høre, at du har mistet din mormor. Selvom døden er en naturlig del af livet, er det altid en hård og svær ting. Sorg, og det at savne, viser sig forskellige fra person til person. Det er normalt, at man kan have dage, hvor man er meget ked af det. Men også dage hvor man ikke er ked af det.

Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at være glad og fejre fødselsdag, hvis du var ked af det. Og som du så flot skriver, så elsker du din lillebror lige så meget, som du gjorde før du mistede din mormor. Har du snakket med nogen om, hvordan du har det? Hvis man er ked af det, kan det være rigtig rart at snakke om det.

Kunne du måske fortælle din mor eller far, at du savner din mormor? Nu kender jeg ikke din mor eller far, men jeg tænker at de godt kan forstå, at det kan være svært at fejre fødselsdag, hvis man er ked af det. Hvad tænker du? Det kunne også være, at du kan snakke med en af dine venner om det?

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du er en sej pige som tør sige sin mening. Og du har allerede vist, at du er god til at sige når du har brug for hjælp ved at skrive til os her på BørneTelefonen. Jeg håber, at du kan bruge mine råd, men husk at du også altid kan ringe, chatte eller sms’e med os her på BørneTelefonen på 116111 og fortælle mere om dit liv eller få flere råd.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat